Amanida de cuixetes de guatlla i bolets en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Aimia, Lleida
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 cuixetes de guatlla
- variat d'enciams
- fredolics en conserva
- farigola fresca
- 1 fulla de llorer
- pebre en gra
- 1 all
- pell de taronja i llimona
- 1 magrana
- un raig de vinagre de moscatell
- 1 dl d'oli d'oliva verge extra
- formatge idiazàbal
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salteu les cuixetes de guatlla, prèviament salpebrades, en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin ben dauradetes, afegiu-hi els alls sencers i pelats, el pebre i la farigola, deixeu-ho coure 2 o 3 minuts, poseu-hi els fredolics i salteu-ho tot junt a foc mitjà durant uns minuts. A continuació, afegiu-hi el llorer, la pell de taronja i llimona, la resta d'oli d'oliva verge i un raig del vinagre de moscatell, tapeu-ho, i deixeu-ho coure a foc suau durant 8-10 minuts en total. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Tot seguit, poseu els enciams nets en un bol i amaniu-los amb una part de l'escabetx.
Finalment, desgraneu la magrana i talleu el formatge a encenalls.
I ja per acabar, emplateu els enciams amanits, poseu-hi les cuixetes de guatlla i els bolets escabetxats a sobre, guarniu-ho amb uns grans de magrana i els encenalls de formatge, i acabeu d'amanir-ho amb un cordó d'escabetx.
Tot seguit, poseu els enciams nets en un bol i amaniu-los amb una part de l'escabetx.
Finalment, desgraneu la magrana i talleu el formatge a encenalls.
I ja per acabar, emplateu els enciams amanits, poseu-hi les cuixetes de guatlla i els bolets escabetxats a sobre, guarniu-ho amb uns grans de magrana i els encenalls de formatge, i acabeu d'amanir-ho amb un cordó d'escabetx.