Amanida de faves i bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat equilibrat, ja que hi tenim la verdura (coliflor), els hidrats de carboni (faves) i la proteïna (bacallà) en les proporcions adients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g faves sense beina
250 g morro bacallà salat
150 g panxeta ibèrica curada fumada
1/2 coliflor
4 brins de safrà
Vinagre Chardonnay
Oli OVE
Pebre negre
Canonges
PREPARACIÓ
- Posem un pot amb aigua al foc. Quan l'aigua bulli, hi tirem les faves sense beina. Les deixem un minut a l'aigua.
- Traiem les faves de l'aigua, deixem que es refredin i un cop ja no cremin, en traiem la pell.
- Tallem a làmines molt fines i a contraveta 250 g de morro de bacallà salat.
- Posem aquestes làmines dins un recipient gros amb aigua mineral i les deixem que es dessalin uns 15 minuts.
- Tallem ¿ coliflor neta en arbrets.
- Tallem 150 g panxeta ibèrica curada fumada en daus.
- Posem una paella al foc i hi torrem 4 brins de safrà.
- Afegim la panxeta a la paella. I deixem que suï.
- Hi afegim els arbrets de coliflor i els saltem un minut
- Afegim a la paella 1 raig de vinagre de chardonnay i ho integrem.
- Hi afegim les faves pelades, sal, pebre i hi donem un parell voltes.
- Tanquem el foc i ho reservem en un bol.
- Tastem el bacallà i si està al punt, l'escorrem i l'assequem bé amb paper absorbent.
- Emplatem l'amanida tèbia amb les tires de bacallà, uns brots de canonges i un raig d'oli OVE.