Amanida de faves i cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g faves congelades
300 g de cansalada
2 cebes
1 taronja
1 gra d'all
1/4 col verda
1/4 bròquil
Vinagre de chardonnay
Vi ranci
Oli ove
Pebre negre
Menta
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem 2 cebes a ploma i les enrossim uns 15 minuts.
- Espremem 1 taronja i la colem.
- Tallem un gra d'all a microbrunoise.
- En un pot, posem l'all, el suc de taronja, un raig de vi ranci, un raig de vinagre de chardonnay, pebre negre i sal.
- Ho deixem 10 minuts perquè redueixi.
- Tirem els sucs a la paella amb la ceba i deixem que redueixi uns 10 minuts.
- Apartem la ceba del foc i la guardem en un bol.
- Tallem 300 g de cansalada a dauets.
- Els saltem a la mateixa paella de la ceba . Un cop enrossida, la guardem en un bol.
- Tallem a juliana ¿ de col verda.
- Posem la col a la mateixa paella on hem fet la cansalada.
- Tallem els arbrets de ¿ de bròquil i els posem a la paella amb la col i ho saltem uns minuts.
- Un cop saltat, afegim un raig d'aigua mineral a la paella i la tapem perquè les verdures es facin al vapor.
- Un cop cuinat (en pocs minuts), reservem les verdures en un altre bol.
- Rescatem del congelador 250 g de fava tendra congelada.
- A la mateixa paella on hem enrossit la ceba, hi coem les faves amb una mica d'aigua. Tapem la paella perquè faci vapor.
- Hi afegim sal.
- Tallem menta a chifonade i l'afegim a les faves i apaguem el foc. Afegim pebre negre.
- En un bol gran posem la ceba amb els sucs, la col i el bròquil, la cansalada i les faves, i ho barregem.
- Ho amanim amb un raig d'oli d'oliva.