Amanida de faves i pernil d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Les faves, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren llegums, aliments rics en hidrats de carboni. A diferència d'altres llegums, són especialment riques en proteïnes i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER CURAR EL MAGRET D'ÀNEC
1 magret d'ànec
greix d'ànec
pebre negre
pebre blanc
sal grossa
sal fina
sucre
PER FER L'AMANIDA
600 g de faves pelades
1 ceba tendra
escarola cabell d'àngel
4 branquilló de menta
PER FER LA VINAGRETA
1 llima
1 taronja
1 cullerada de mostassa antiga
1 tap de colatura
4 cullerades de brou de carn reduït
2 escalunyes
un didal de vi ranci
vi dolç bullit
un didal de vinagre vell
PREPARACIÓ
- Posem a bullir 600 g de faves pelades en una olla amb aigua mineral, 4 branquillons de menta i una mica de suc de llima. Ho deixem bullir durant 2 minuts.
- Traiem les faves mig bullides de l'olla i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Les escorrem bé i les posem en un bol amb un raig d'oli OVE. Les remenem i les reservem.
- Traiem de la nevera el pernil d'ànec ja curat.
PER CURAR UN MAGRET D'ÀNEC
- Barregem en un bol 250 g de sal fina, 250 g de sal grossa, 500 g de sucre i unes voltes de pebre blanc.
- Posem el magret en un tàper amb tapa i el cobrim amb la barreja de sals i sucre per dalt i per baix.
- Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
- Traiem de la nevera el magret i el netegem en un bol amb aigua freda. L'eixuguem.
- Untem el magret amb greix d'ànec i pebre negre.
- Ho deixem curar penjat a la nevera (no frost) durant 10 dies.
- Fem làmines de pernil d'ànec i les reservem.
- Posem a escalfar en un pot 4 cullerades de brou de carn reduït.
- Pelem i tallem a microbrunesa 2 escalunyes i les posem en un bol.
- Hi afegim unes gotes de llima, el suc de mitja taronja, 1 cullerada de mostassa antiga, el brou de carn tebi, un raig de vinagre vell, un tap de colatura, un didal de vi ranci i un altre de vi dolç bullit. Ho barregem, ho escalfem perquè tot s'integri i ho posem dins d'un biberó.
- Fem un tirabuixó de la pell de la taronja i en traiem xips fins. Els afegim al bol de les faves.
- Hi afegim 1 ceba tendra tallada a juliana, unes fulles d'escarola cabell d'àngel i unes fulles de menta picades. Ho remenem.
- Hi posem la barreja del bol, distribuïm la salsa amb el biberó i hi posem el pernil d'ànec per sobre.