Amanida de fesols de Santa Pau amb ceba de Figueres i tàperes
- Programa: La fonda
- Cuina: Pep Nogué
INGREDIENTS
600 g de mongetes cuites
2 tomàquets d'amanir
4 cebes de Figueres
2 dl d'oli d'oliva verge extra de Pau
50 ml de vinagre de vi blanc agredolç
sal en escames
50 g de tàperes
100 g d'olives macerades
25 g de porradell picat
PREPARACIÓ
- Escaldeu els tomàquets en aigua bullent, refredeu-los, peleu-los i talleu-los a talls regulars.
- Peleu les cebes i aixafeu-les amb un cop de puny. Trenqueu-les amb els dits.
- En un bol, barregeu les mongetes cuites ben escorregudes, les tàperes, les olives i el porradell. Barregeu-ho bé i poseu en els plats. Al damunt, poseu-hi el tomàquet i la ceba i amaniu amb un xic de sal, un raig d'oli de Pau i unes gotes de vinagre agredolç.