Amanida de fruita d'estiu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Subirós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses
INGREDIENTS
- 2 préssecs d'aigua
- 4 albercocs
- 2 talls de meló de València
- 2 peres herculines
- 2 prunes grogues
- Per al granissat:
- 2 kg de síndria
- 50 g de sucre
- Per al préssec amb cava rosat:
- 3 préssecs grocs
- 1/2 l de cava rosat
- 100 g de sucre
- 2 fulles de llorer
- cardamom
- nou moscada
- canyella
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el cava rosat, el sucre i un farcellet amb el cardamom, la nou moscada, el llorer i la canyella i deixeu-ho reduir durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els préssecs grocs pelats i tallats a dauets i quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i deixeu-ho macerar durant 12 hores a la nevera.
Per fer el granissat, poseu a la Thermomix la síndria tallada a dauets, i sense llavors, i el sucre i tritureu-ho bé. A continuació, poseu-ho en un plat i deixeu-ho una estona al congelador. Després, trenqueu-ho bé amb una forquilla i deixeu-ho al congelador una estona més. Tot seguit, peleu i talleu a dauets els préssecs d'aigua, les peres, el meló, els albercocs i les prunes.
I ja per acabar, emplateu el préssec macerat, poseu-hi al costat la pera, el meló, els albercocs, les prunes i els préssecs i guarniu el plat amb el granissat de síndria.
Per fer el granissat, poseu a la Thermomix la síndria tallada a dauets, i sense llavors, i el sucre i tritureu-ho bé. A continuació, poseu-ho en un plat i deixeu-ho una estona al congelador. Després, trenqueu-ho bé amb una forquilla i deixeu-ho al congelador una estona més. Tot seguit, peleu i talleu a dauets els préssecs d'aigua, les peres, el meló, els albercocs i les prunes.
I ja per acabar, emplateu el préssec macerat, poseu-hi al costat la pera, el meló, els albercocs, les prunes i els préssecs i guarniu el plat amb el granissat de síndria.