Amanida de llegum
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La mongeta xinesa o mung es fa servir en la cuina asiàtica, també es menja en forma de germinats i se'n fan fideus transparents o postresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
200 g de mongeta xinesa
8 tomàquets secs
2 carbassons
1/2 coliflor
1 gra d'all
Romaní
Barreja de llavors
Grapat d'ametlles crues
Mostassa antiga
Salsa de soja
Gingebre
Mel
Llima
Sal
Pebre negre
1 ceba Reca
1/2 remolatxa
Vinagre de poma
Oli
PREPARACIÓ
- Posem dins d'un bol 8 tomàquets secs i els cobrim amb aigua tèbia. Deixem que s'hidratin 10 minuts.
- Passem per l'aigua -per treure-li la pols- 200 g de mongeta xinesa o mungo.
- Un cop neta la portem a un bol que ja té aigua i ho posem a bullir. L'aigua ha d'estar 4 dits per sobre de les mongetes.
- Deixem coure la mongeta durant uns 30 minuts a foc baix i li donem un repòs de 10.
- Escorrem la mongeta cuita i reposada.
- Repesquem els tomàquets ja hidratats i els eixuguem bé amb un drap o paper de cuina.
- Posem els tomàquets dins una paella amb oli que els cobreixi. Hi afegim un branquilló de romaní i un gra d'all aixafat.
- Deixem que els tomàquets es confitin amb foc baix uns 10 minuts.
- Passat el temps, rescatem els tomàquets de l'oli i esperem que es temperin.
- Posem la mongeta en un bol i hi afegim els tomàquets confitats i temperats i els tallem pel mig.
- Tallem 1/2 colifor neta: el tronc a juliana i la resta en miniarbres.
- Afegim al bol amb les mongetes la colifor tallada.
- Amb un pelador o amb una mandolina, tallem 2 carbassons i els posem al bol.
- Fem un confitat de ceba amb una ceba tallada i el suc d'una remolatxa. Ho cobrim amb una barreja de tant per tant de sucre, vinagre de poma i oli i ho deixem tres dies dins un pot de vidre.
- Posem la ceba confitada al bol amb les mongetes i ho integrem tot.
- En un bol preparem la salsa de l'amanida. Ratllem un dit de gingebre congelat, hi afegim 2 cullerades de mostassa antiga, un raig de salsa de soja, una cullerada de mel, la pell d'una llima i el suc.
- Ho emulsionem tot manualment
- Tirem aquest amanit sobre el bol amb els llegums i les verdures i ho integrem.
- Piquem en un morter un grapat d'ametlla crua i ho tirem a l'amanit.
- Hi afegim un grapat de llavors.
- Emplatem.