Amanida de llenties amb mango i vinagreta de ceba confitada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Olga Piera
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Les llenties són un llegum ric en ferro vegetal i, per poder-lo aprofitar, s'ha de prendre amb un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes )Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 700 g de llenties caviar cuites
- 3 tomàquets (vermells i carnosos)
- 1 mango gros
- 250 g de maduixots del Maresme
- 150 g d'encenalls de Jabugo
- 6 prunes seques
- Per a la vinagreta:
- 2 cebes Figueres
- 150 g de pinyons crus
- 150 g d'anacards crus
- 1 c/s de mel
- vinagre Mòdena
- oli oliva
- sal i pebre.
PREPARACIÓ
Per començar, tallem el mango a daus petits i el posem en un bol amb vinagre de Mòdena per macerar 2 hores. (Reservem uns daus sense macerar)
Per fer la ceba confitada, pelem i tallem les cebes. En una cassola amb oli les confitem 1 hora i ¿.
Mentrestant, posem a escalfar aigua. Escaldem els tomàquets en l'aigua que hem escalfat. Els hi traiem la pell i els tallem a daus (quan ja no cremin massa). Tallem les prunes, escorrem el mango i reservem el vinagre de la maceració.
Barregem en un bol les llenties, el mango macerat, els daus de tomàquet i unes prunes seques i ho reservem.
Per fer la vinagreta, barregem, en un bol, una mica d'oli, la ceba confitada refredada a temperatura ambient, la mel, sal, pebre i el vinagre que ens ha quedat després de macerar el mango i ho reservem.
En una paella amb oli, fregim els pinyons i els anacards. Tallem els maduixots en làmines fines i les reservem.
Per acabar i emplatar, fem un llit de maduixots al fons del plat. A sobre, hi posem la barreja de les llenties. Al damunt, els encenalls de jabugo i els pinyons i anacards torrats. Al moment de menjar hi afegirem la vinagreta.
Per fer la ceba confitada, pelem i tallem les cebes. En una cassola amb oli les confitem 1 hora i ¿.
Mentrestant, posem a escalfar aigua. Escaldem els tomàquets en l'aigua que hem escalfat. Els hi traiem la pell i els tallem a daus (quan ja no cremin massa). Tallem les prunes, escorrem el mango i reservem el vinagre de la maceració.
Barregem en un bol les llenties, el mango macerat, els daus de tomàquet i unes prunes seques i ho reservem.
Per fer la vinagreta, barregem, en un bol, una mica d'oli, la ceba confitada refredada a temperatura ambient, la mel, sal, pebre i el vinagre que ens ha quedat després de macerar el mango i ho reservem.
En una paella amb oli, fregim els pinyons i els anacards. Tallem els maduixots en làmines fines i les reservem.
Per acabar i emplatar, fem un llit de maduixots al fons del plat. A sobre, hi posem la barreja de les llenties. Al damunt, els encenalls de jabugo i els pinyons i anacards torrats. Al moment de menjar hi afegirem la vinagreta.