Amanida de llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les llenties són un llegum ric en ferro vegetal i per poder-lo aprofitar, s'ha d'acompanyar d'un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes...)Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g llenties cuites
90 ml oli OVE
30 ml vinagre balsàmic
4 maduixes
2 escalunyes
Alfàbrega
Julivert
Coriandre
Cibulet
Ruca
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem 2 escalunyes a microbrunesa i les posem en un bol.
- Netegem 3 maduixes i les ratllem en el bol on tenim les escalunyes.
- Agafem un got i hi posem 30 ml de vinagre balsàmic i 90 ml d'oli OVE. Ho emulsionem amb una vareta o una forquilla i ho afegim al bol. Ho salpebrem i integrem tot amb la vareta. Ho reservem fins al moment de servir.
- Preparem l'amanida afegint en un bol gran XX g de llenties cuites.
- Agafem unes branques de coriandre i de julivert. Separem les fulles de les tiges del julivert i del coriandre. Agafem una mica de cibulet i de ruca i ho piquem tot una mica.
- Afegim les herbes a les llenties i hi afegim la vinagreta. Si veieu que l'oli i el vinagre s'han separat, ho torneu a emulsionar abans d'afegir-ho al bol. Ho barregem tot bé i ja tenim l'amanida llesta.
- Deixem reposar l'amanida uns minuts i mentrestant tallem una maduixa a microbrunesa.
- Emplatem posant una ració d'amanida de llenties i ho acabem amb la maduixa tallada per sobre.