Amanida de llenties

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llenties són un llegum ric en ferro vegetal i per poder-lo aprofitar, s'ha d'acompanyar d'un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes...)Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 g llenties cuites

    90 ml oli OVE

    30 ml vinagre balsàmic

    4 maduixes

    2 escalunyes

    Alfàbrega

    Julivert

    Coriandre

    Cibulet

    Ruca

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem 2 escalunyes a microbrunesa i les posem en un bol.
  2. Netegem 3 maduixes i les ratllem en el bol on tenim les escalunyes.
  3. Agafem un got i hi posem 30 ml de vinagre balsàmic i 90 ml d'oli OVE. Ho emulsionem amb una vareta o una forquilla i ho afegim al bol. Ho salpebrem i integrem tot amb la vareta. Ho reservem fins al moment de servir.
  4. Preparem l'amanida afegint en un bol gran XX g de llenties cuites.
  5. Agafem unes branques de coriandre i de julivert. Separem les fulles de les tiges del julivert i del coriandre. Agafem una mica de cibulet i de ruca i ho piquem tot una mica.
  6. Afegim les herbes a les llenties i hi afegim la vinagreta. Si veieu que l'oli i el vinagre s'han separat, ho torneu a emulsionar abans d'afegir-ho al bol. Ho barregem tot bé i ja tenim l'amanida llesta.
  7. Deixem reposar l'amanida uns minuts i mentrestant tallem una maduixa a microbrunesa.
  8. Emplatem posant una ració d'amanida de llenties i ho acabem amb la maduixa tallada per sobre.
Anar al contingut