Amanida de macarrons i bonítol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en nutrients: la pasta ens aporta energia; el tomàquet, vitamines antioxidants i fibra; el formatge, calci; el bonítol, proteïnes de bona qualitat i greixos omega-3 saludables, i la vinagreta d'alfàbrega i l'oli, més vitamines, minerals i greixos bons.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g de macarrons
- 1 tomàquet de temporada
- 1 mozzarella fresca
- 1 alvocat
- 500 g de bonítol fresc
- 100 ml oli OVE
- Tàperes
- 1 manat d'alfàbrega
- 1 kg de sal fina
- 300 g de sucre
PREPARACIÓ
- Congelem durant 5 dies (si tenim un congelador de 4 estrelles) un bonítol net.
- El descongelem lentament a la nevera.
- Posem dins d'un bol 300 g de sucre i 1 kg de sal fina.
- Ho barregem tot fins que estigui ben integrat.
- Posem una part de la barreja en una carmanyola grossa, on hi càpiga el peix.
- Cobrim el fons de la carmanyola amb la meitat de la barreja de sal i sucre.
- Posem el bonítol filetejat i sense pell a la carmanyola i el cobrim amb la resta de la barreja de sal i sucre.
- Deixem que el bonítol estigui una hora curant-se a la nevera.
- Posem una olla a bullir amb aigua i sal.
- Desenterrem el peix i el posem sota l'aixeta per treure'nl'excés de sal i sucre.
- Eixuguem el peix. I el tallem a mida mossegada.
- Tirem a l'aigua bullint un manat d'alfàbregadesfullada i el deixem uns segons.
- Tallem la cocció de l'alfàbrega dins un bol amb gel i aigua
- Reservem en un plat les fulles d'alfàbrega escorregudes.
- Posem a l'olla d'aigua bullint 400 g de macarrons.
- Els bullim 7 minuts o el temps que digui el fabricant.
- Traiem els macarrons de l'olla amb l'aranya i els refredem dins del bol d'aigua i gel.
- Posemdins d'un got batedor l'alfàbrega escaldada reservada i 100 ml d'oli OVE.
- Ho triturem tot i ho reservem per al moment d'emplatar.
- Tallem a mida macedònia un tomàquet de temporada net, pelem un alvocat i el tallem a mida mossegada. Escorrem una mozzarella i la tallem a mida mossegada.
- Ho afegim tot al bol on emplatarem, amb el bonítol.
- Afegim al bol final els macarrons, unes cullerades de tàperes i ho rectifiquem de sal.
- Emplatem l'amanida i hi tirem per sobre un raig de l'oli d'alfàbrega i unes fulles d'alfàbrega fresca.