Amanida de navalles i xiitake amb escabetx de cervesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Tengo
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Major, Montmeló
- Informació nutricional -Obre
Els mol·luscs com les navalles són una bona font de ferro, ideals per a millorar l'anèmia ferropènica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 navalles
- 500 g de xiitake de botó
- 25 g de gingebre
- 1/2 carbassó
- 100 g de mongetes del cuc
- 2 cebes vigatanes
- 2 patates
- 100 ml d'oli d'oliva
- 100 ml de cervesa d'espelta
- 15 ml de salsa de soja
- 10 ml de vinagre de poma
- 4 branques de cibulet
- sal en escates
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, purgueu les navalles en un bol amb aigua i sal.
Mentrestant, peleu i talleu el gingebre a daus i en una paella amb oli deixeu-lo confitar a foc baix 2 minuts.
Seguidament, bulliu les patates amb pell, amb aigua freda i sal. Quan estiguin cuites, refredeu les navalles i les patates a la nevera.
Encara a foc baix, introduïu en l'oli amb gingebre els xiitake nets, la cervesa i el vinagre de poma i deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després, afegiu-hi la salsa de soja, deixeu-ho coure tres minuts més i reserveu-ho.
A continuació, talleu les verdures; el carbassó sense pelar, a daus, i les mongetes, a talls petits, aparteu la paella dels xiitakes del foc i afegiu-hi en cru el carbassó i les mongetes.
Tot seguit, traieu de la nevera les patates, peleu-les, talleu-les a rodelles, talleu la ceba a juliana i reserveu-ho.
Finalment, traieu de la nevera les navalles, obriu-les en una paella amb una mica d'oli, traieu-los la clova i reserveu-les.
I ja per acabar, poseu les patates a la base del plat, afegiu-hi al damunt les navalles, napeu-ho amb l'escabetx de shitakes, al cim, poseu-hi una ceba tallada a juliana, en cru, i una mica de cibulet picat i afegiu-hi una mica d'escates de sal.
Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat.
Mentrestant, peleu i talleu el gingebre a daus i en una paella amb oli deixeu-lo confitar a foc baix 2 minuts.
Seguidament, bulliu les patates amb pell, amb aigua freda i sal. Quan estiguin cuites, refredeu les navalles i les patates a la nevera.
Encara a foc baix, introduïu en l'oli amb gingebre els xiitake nets, la cervesa i el vinagre de poma i deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després, afegiu-hi la salsa de soja, deixeu-ho coure tres minuts més i reserveu-ho.
A continuació, talleu les verdures; el carbassó sense pelar, a daus, i les mongetes, a talls petits, aparteu la paella dels xiitakes del foc i afegiu-hi en cru el carbassó i les mongetes.
Tot seguit, traieu de la nevera les patates, peleu-les, talleu-les a rodelles, talleu la ceba a juliana i reserveu-ho.
Finalment, traieu de la nevera les navalles, obriu-les en una paella amb una mica d'oli, traieu-los la clova i reserveu-les.
I ja per acabar, poseu les patates a la base del plat, afegiu-hi al damunt les navalles, napeu-ho amb l'escabetx de shitakes, al cim, poseu-hi una ceba tallada a juliana, en cru, i una mica de cibulet picat i afegiu-hi una mica d'escates de sal.
Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat.