Amanida de pasta amb pinya i xiitakes
INGREDIENTS
400 g tallarines
150 g cansalada ibèrica
150 g xiitake
2 grans d'all
1 pinya
Soja
Gingebre en pols
Mel
Vinagre de poma
Fulles de coriandre
Sal
Oli
PREPARACIÓ
- Posem aigua al foc fins que bulli i, mentrestant, tallem dues rodelles de pinya. La tallem a daus d'1 x 1 cm, aproximadament, i ho posem tot en un bol gros.
- Al bol on hi ha la pinya, hi afegim una cullerada de vinagre de poma, 3 cullerades de soja, 1 cullerada de gingebre en pols, 1 cullerada de mel i 2 grans d'all, que pelem i tallem a la brunesa. Ho integrem tot bé i ho deixem marinant-se durant 30 minuts.
- Mentre la pinya es marina, afegim sal a l'aigua bullint i hi afegim 400 g de tallarines. Les deixarem coure entre 8 i 10 minuts.
- Posem una paella al foc i, mentre s'escalfa, agafem 150 g de cansalada ibèrica i la tallem a daus d'1,5 cm x 1,5 cm.
- Agafem 150 g de xiitakes ja nets i els laminem.
- Un cop la paella està calenta, saltem la cansalada ibèrica i la reservem.
- Posteriorment, saltem els xiitakes i els reservem amb la cansalada.
- Escorrem la pinya marinada i la saltem a la mateixa paella durant un minut. Ho reservem amb la resta d'ingredients i ho integrem.
- Quan hagi passat el temps de cocció de les tallarines, les escorrem i les posem en un bol amb un raig d'oli. Ho integrem i ho deixem refredar.
- Un cop la pasta estigui freda, l'afegim al bol amb la resta d'ingredients i ho integrem bé.
- Finalment, piquem unes fulles de coriandre i les afegim al plat.