Amanida de pasta digna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas amb Xavi Valls
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: verdures, hidrats de carboni, proteïnes i oli.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de pasta casolana
- 1 cabeça d'all negre
- 1 bonítol petit
- 25 g de barreja de llavors
- 8 anxoves
- 12 olives gordal sense pinyol
- espàrrecs verds
- pastanaga
- poma granny smith
- tomàquet
- sal grossa
- sucre
- 1 llimona
- all
- farigola
- sal
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre
- vinagre Chardonnay
PREPARACIÓ
- Filetegem el bonítol i el cobrim amb sal grossa, sal fina i sucre (50% sucre 25% sal grossa i 25% fina). Ho deixem 6 hores a la nevera.
- Un cop ha passat el temps, el netegem i el congelem 48 hores per eliminar qualsevol paràsit.
- Pelem i escaldem espàrrecs i pastanagues
- Pelem i tallem la poma a daus petits i la submergim en aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.
- Desgranem i tallem l'all negre a daus.
- Tallem el bonítol i les anxoves a daus de mida macedònia.
- Tallem les olives a trossets petits.
- Escaldem, pelem i tallem el tomàquet a mida macedònia.
- Finalment bullim la pasta 7 minuts. Un cop bullida, l'escorrem i la posem en un bol, amb un raig d'oli. Hi anem afegint els ingredients d'un en un i remenant amb cura.
- Fem una vinagreta amb sal, pebre negre, oli, vinagre Chardonay, ratlladura de llimona, suc de llimona i farigola
- Servim amb la barreja de llavors.