Amanida de pasta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment baix en greixos i ric en proteïnes i hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i se'n pot menjar 2 o 3 dies per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de pasta casarecce
16 olives grossal desossades
5 filets d'anxova
2 ous
2 cogombres agredolços grossos
1 llauna de verat
5 cullerades maionesa
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 ceba tendra
vinagre
sal
pebre
avellanes torrades
alfàbrega
1/2 llima
PREPARACIÓ
- Afegim un polsim de sal i 300 g de pasta casarecce en una olla que conté 3 l d'aigua bullint. Deixem que es cogui la pasta durant 7 minuts.
- Posem 2 ous en un pot amb aigua mineral amb un polsim de sal i un raig de vinagre. Els hi deixem bullir durant 8 minuts.
- Tallem a juliana una ceba tendra i la posem en un bol gros.
- Tallem els cogombrets a quarts de lluna i els posem en un bol gros amb les 16 olives grossal desossades i una mica de pebre negre.
- Traiem la pasta de l'olla i l'estirem en una safata per tallar la cocció. Hi afegim un raig d'oli OVE. Ho reservem.
- Preparem un bol amb aigua i gel i hi posem els ous bullits per refredar-los.
- Pelem els ous i els ratllem dins del bol, on també hi afegirem la pasta bullida.
- Posem dins un got de túrmix 5 cullerades de maionesa de pot, 1 cullerada de mostassa de Dijon, 5 filets d'anxova tallats a microbrunesa i el suc de 1/2 llima. Ho triturem i ho afegim al bol.
- Obrim una llauna de verat i l'afegim al bol. Ho remenem.
- Aixafem un grapat d'avellanes torrades i les hi afegim.
- Hi afegim unes fulles d'alfàbrega i ho remenem.
- Omplim el tàper amb el contingut del bol i el tapem. En reservem la resta a la nevera en el mateix bol filmat.