Amanida de patata amb cruixent de pernil
INGREDIENTS
500 g de patata morada
200 g d'edamame en beina
50 g de pernil salat
40 g de barreja de fruita seca
60 ml d'oli OVE
30 ml de vinagre de sidra
2 branques tendres d'api
1 poma Granny Smith
Mitja llimona
Nou moscada
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tenim aigua al foc i quan bulli hi aboquem 200 g d'edamame en beina. Ho bullim 2 minuts. Quan és cuit el traiem amb una aranya i el reservem en un plat. Un cop temperats, els desgranem i els reservem en un bol.
- Estenem 50 g de làmines de pernil salat perquè s'airegi. Després l'enfornarem 20 minuts a 180º.
- Afegim a la mateixa olla de l'edamame, 500 g de patata morada amb sal. Les bullirem 30 minuts.
- Tallem 1 poma Granny Smith a juliana i l'afegim al bol on hi tenim l'edamame.
- Tallem a trossos 3 branques d'api i els afegim al bol.
- Tallem les patates ja temperades a mida mossegada i les afegim al bol.
- Ho amanim amb nou moscada, que ratllem, sal i pebre. Ho integrem tot.
- Trenquem amb el ganivet 40 g de fruita seca. La posarem en un bol petit i hi afegim 20 ml d'oli d'oliva, 10 ml de vinagre de sidra, el suc de mitja llimona, que colarem. Ho lliguem amb varetes.
- Aboquem al bol de l'amanida la vinagreta i, per últim, hi afegim el pernil cruixent per sobre.