Amanida de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les herbes aromàtiques de la Mediterrània, a més de donar un exquisit aroma i gust, aporten moltes vitamines i minerals antioxidantsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,5 kg sal grossa
- 1 kg patata kennebec (velles)
- 4 lloms arengades fumades
- 1 ceba tendra
- 150 ml oli OVE
- 50 g ous d'arengada
- 50 ml vinagre chardonnay
- 20 g mostassa Dijon
- 20 g mostassa antiga
- Pebre negre
- Api cavallar (aleixandri)
- Sajolida
- Fulla caputxina
- Blet blanc
- Corn de cérvol
- Plantatge (Cincnervis)
- Ruca
PREPARACIÓ
- Coem un quilo de patates al forn enterrades en sal grossa. Les tindrem a 190º durant 40 minuts.
- Traiem les patates del forn. Trenquem la capa de sal amb un martell, traiem les patates de la sal, les pelem i les tallem a panadera i les reservem
- Tallem quatre filets d'arengada fumada (sempre a contraveta per evitar la fibra). La reservem.
- Tallem una ceba morada a microbrunesa. La reservem.
- En un bol posem 20 g de mostassa de Dijon i 20 g de mostassa antiga, ceba, 70 g d'ous d'arengada, 50 ml de vinagre chardonnay i pebre negre. Ho emulsionem amb les varetes manuals afegint-hi 150 ml d'oli OVE.
- Afegim al bol de l'emulsió la ceba morada tallada. Ho integrem i reservem (ho podem guardar en un bol).
- Posem en un plat la base de patata, la vinagreta emulsionada, els trossos d'arengada fumada, una mica més de vinagreta, ruca i herbes de marge com api cavallar, sajolida, fulla de caputxina, blet blanc, corn de cérvol i plantatge. Ho rematem amb una mica més de vinagreta.