Amanida de pedrers
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures i hortalisses de fulla, com els cabdells, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment les més verdes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de pedrers de pollastre
2 fulles de llorer
1 bulb de fonoll
1 cabdell d'enciam romana
1 ou
1 porro
1 pastanaga
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
cabeça d'alls
gra d'all
pebre blanc
pebre vermell fumat dolç
pebre negre
mostassa de Dijon
vinagre de poma
vi blanc
PREPARACIÓ
- Blanquegem els pedrers amb aigua freda i sal durant 60 minuts (1 l d'aigua per 50 g de sal).
- Traeim de l'aigua els pedrers, els eixuguem i els submergim en oli de confitar prèviament escalfat en una cassola. Hi afegim llorer, pebre negre en boletes i una cabeça d'alls tallada per la meitat.
- Ho posem al forn a 80 graus durant 2 hores.
- Per preparar un escabetx tallem a juliana el fonoll, un porro, una pastanaga, un pebrot verd, un pebrot vermell i aixafem un gra d'all.
- Ho marquem a la cassola gran, amb oli OVE, i hi afegim un raig de vi blanc, un altre raig de vinagre chardonnay, pebre vermell dolç i deixem que faci xup-xup 2 minuts. Ho tapem i ho traiem del foc.
- A la batedora fem una maionesa amb un ou, oli OVE, una culleradeta de mostassa de Dijon, un polsim de sal, pebre blanc i unes gotes de llimona.
- Tallem el cabdell d'enciam per la meitat i el marquem a la planxa pels dos cantons.
- Traiem els pedrers de la cassola i els saltem en una paella.
- Untem la part plana dels cabdells amb la maionesa de mostassa, hi afegim les verdures escabetxades, els pedrers, sal i pebre negre. Llestos!