Amanida de perdiu amb escabetx

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla, el faisà i la perdiu són de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix si es prenen sense la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 perdius 

  • 600 ml brou de perdiu
  • 300 ml oli OVE
  • 150 ml vinagre chardonnay
  • 100 ml vi ranci sec
  • 10 boles de pebre negre
  • 2 pastanagues
  • 3 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ceba de Figueres
  • Mantega
  • Conyac
  • Escarola
  • Ravenets
  • Fulles de fonoll
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem una cassola apta per al forn i hi tirem una quantiat generosa de mantega i un raig d'oli. Ho fonem al foc.
  2. Salpebrem 3 pits de perdiu desossats. Podem fer servir els ossos de les perdius per a fer un caldo per a un altre dia o bé preparar un caldo amb previsió per a aquesta recepta. 
  3. També salpebrem tres cuixes de perdiu amb l'os.
  4. Afegim a la cassola els pits i les cuixes i una branca de farigola. Deixem que s'enrosseixi i ho anem banyant amb el greix calent.
  5. Afegim un raig de conyac a la cassola.
  6. Deixem que es cogui una estona perquè s'evapori l'alcohol. 
  7. Tirem 600 ml de brou de perdiu a la cassola. 
  8. Cobrim la cassola amb paper sulfurat i la fiquem al forn, on es courà 30' a 170º
  9. Un cop passat aquest temps, ho traiem del foc i deixem que baixi la temperatura.
  10. Tallem a la juliana una ceba de Figueres i 2 pastanagues netes. 
  11. Posem les verdures en una altra cassola, també hi posem tres grans d'all aixafats i amb la pell, una fulla de llorer i deu boles de pebre negre.
  12. Cobrim aquestes verdures amb 300 ml d'oli OVE, 150 ml de vinagre chardonnay i 100 ml de vi ranci sec. Ho coem tot a foc baix 20'
  13. Passat aquest temps, deixarem que es refredi.
  14. Posem a reduir en un pot el suc que han deixat anar les perdius que eren al forn. 
  15. Posem les verdures de l'escabetx al vas batedor amb una part del seu suc i les triturem. Hem d'aconseguir una textura de puré fi.
  16. Desossem les cuixes de perdiu.
  17. Tirem la resta del suc de l'escabetx a la cassola on teníem el brou reduint-se.
  18. Ho posem en un biberó i ho sacsegem. 
  19. Tallem en forma de mitja lluna 10 ravenets nets. 
  20. Emplatem amb una base d'escarola neta, uns trossets de perdiu, els ravenets tallats, uns punts de puré de verdures escabetxades, una mica de salsa de carn i escabetx i unes fulles de fonoll.
Anar al contingut