Amanida de poma i formatge fresc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per a trastorns intestinalsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 iogurts grecs
6 pomes Golden
1 poma Granny Smith
1 llimona
30 g de vinagre de poma
75 g de sucre panela
300 ml d'aigua
1 beina de vainilla
Gingebre
Pebre negre
Ruca
Alfàbrega
Api
Oli OVE
Sal
Sal Maldon
PREPARACIÓ
- Fem el formatge fresc posant 2 iogurts grecs, unes gotes de suc de llimona i 2 grams de sal. Ho batem. Agafem un bol i hi posem un colador de malla fina a sobre amb un drap net i porós damunt. Posem el iogurt amb sal sobre del drap i ho deixem 24 hores a la nevera perquè s'escorri el xerigot del iogurt.
- Traiem els cors a 6 pomes Golden i les pelem. Tallem les pomes a bresa i les bullim en una olla a pressió durant 15 minuts amb 300 ml d'aigua mineral i 50 g de suc de llimona.
- Triturem amb el turmix el contingut de l'olla a pressió i el posem en un pot. En aquest pot hi afegim 30 g de vinagre de poma, 75 g de sucre panela, 1 beina de vainilla, pebre negre i gingebre ratllat. Bullim a foc mínim durant 30 minuts.
- Passem la crema de poma per un colador de malla fina per deixar-la més fina. I la reservem en una mànega a la nevera.
- Tallem a brunesa una branca d'api. Tallem a ploma una poma granny Smith i ho posem dins un bol.
- Afegim un grapat de ruca, unes fulles d'alfàbrega i ho barregem tot.
- Traiem el mató de la nevera i l'esmicolem en un plat.
- Posem la crema de poma al fons del plat, el contingut del bol, el mató i sal maldon i pebre per sobre.