Amanida de poma i sardina fumada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són font de vitamina D, essencial per a l'absorció del calci i el fòsfor dels aliments.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g api  

    100 g sucre  

    50 g de sal  

    500 ml aigua mineral  

    200 ml suc de llimona  

    90 ml oli suau  

    25 ml vinagre balsàmic de Mòdena   

    4 sardines fumades  

    2 pomes granny smith  

    1 cabdell fresc  

    Mostassa de Dijon  

    Alfàbrega  

    Ou  

    Llimona  

PREPARACIÓ

  1. Fem un envinagrat ràpid. En un got batedor hi posarem ¿ l d'aigua mineral, 50 g de sal, 100 g de sucre, 200 ml de suc de llimona espremut i ho turbinem.  
  2. Tallem dues pomes granny smith a grills sense cors ni llavors.  
  3. Posem els grills a dins del contingut del got batedor i ho deixarem 12 hores a la nevera.  
  4. Pelem els fils de 100 g d'api. Els tallem a macedònia i els posem dins d'un bol amb aigua i gel perquè s'enrampi i quedi cruixent.  
  5. Escaldem un manat de fulles d'alfàbrega i de seguida les posem a dins d'un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Després les eixuguem i les posem a dins d'un got batedor.  
  6. Afegim en el got batedor 1 ou, 15 g de mostassa de Dijon, 25 ml de vinagre balsàmic de Mòdena, unes gotes de llimona, sal, 90 ml d'oli suau i l'oli de les sardines fumades que farem servir després. Emulsionem.  
  7. Ratllem a rombes 4 sardines fumades.  
  8. Tallem a quarts un cabdell.  
  9. Posem en un bol gros l'api, la poma, el cabdell i l'amanit del got batedor i ho integrem. Al final hi afegim les sardines fumades.  
Anar al contingut