Amanida de poma i sardina fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són font de vitamina D, essencial per a l'absorció del calci i el fòsfor dels aliments.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g api
100 g sucre
50 g de sal
500 ml aigua mineral
200 ml suc de llimona
90 ml oli suau
25 ml vinagre balsàmic de Mòdena
4 sardines fumades
2 pomes granny smith
1 cabdell fresc
Mostassa de Dijon
Alfàbrega
Ou
Llimona
PREPARACIÓ
- Fem un envinagrat ràpid. En un got batedor hi posarem ¿ l d'aigua mineral, 50 g de sal, 100 g de sucre, 200 ml de suc de llimona espremut i ho turbinem.
- Tallem dues pomes granny smith a grills sense cors ni llavors.
- Posem els grills a dins del contingut del got batedor i ho deixarem 12 hores a la nevera.
- Pelem els fils de 100 g d'api. Els tallem a macedònia i els posem dins d'un bol amb aigua i gel perquè s'enrampi i quedi cruixent.
- Escaldem un manat de fulles d'alfàbrega i de seguida les posem a dins d'un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Després les eixuguem i les posem a dins d'un got batedor.
- Afegim en el got batedor 1 ou, 15 g de mostassa de Dijon, 25 ml de vinagre balsàmic de Mòdena, unes gotes de llimona, sal, 90 ml d'oli suau i l'oli de les sardines fumades que farem servir després. Emulsionem.
- Ratllem a rombes 4 sardines fumades.
- Tallem a quarts un cabdell.
- Posem en un bol gros l'api, la poma, el cabdell i l'amanit del got batedor i ho integrem. Al final hi afegim les sardines fumades.