Amanida de quinoa i fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La quinoa és un cereal, ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, i que no conté gluten, així que és apta per a celíacs.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g quinoa de tres colors
- 100 g formatge fresc de vaca
- 1 cogombre
- 2 prunes
- 3 nespres
- 2 grans d'all
- Ruca
- Flor de saüc
- Flor de calèndula
- Flor de malva reial
- Vi ranci
- Comí
- Llard
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 300 ml d'aigua mineral.
- Netegem bé sota el raig de l'aixeta 200 g de quinoa de tres colors.
- Posem al foc una cassola amb 1 cullerada de llard i un raig d'oli OVE. Xafem 2 grans d'all i els saltem a la cassola. Afegim 1 cullerada de comí en pols i l'integrem.
- Afegim la quinoa a la cassola i la rossegem. Salpebrem.
- Incorporem l'aigua calenta. Tapem la cassola i coem a foc lent 15 minuts. Deixarem reposar 5 minuts més amb la cassola tapada. Un cop reposada, estenem la quinoa en una safata perquè es refredi.
- Rentem un cogombre i el laminem en un bol. Hi afegim 1 raig de vi ranci i ho deixem marinar.
- Rentem 2 prunes, en traiem el pinyol i les tallem a macedònia. Les posem en un altre bol.
- Rentem 3 nespres, les pelem i en traiem els pinyols. Els tallem a macedònia i els posem al bol on ja tenim les prunes.
- Espremem el suc d'una llima en el bol on tenim les fruites i ho deixem marinar.
- Tallem a daus 100 g de formatge fresc de vaca i el posem en un bol. Hi afegim 1 culleradeta de comí en pols i ho barregem amb cura per no trencar el formatge.
- En el bol on tenim el cogombre hi afegim un grapat de ruca neta, les fruites amb el suc de la llima, el formatge fresc, la quinoa i ho integrem tot.
- Servim l'amanida en un plat i la completem amb un raig d'oli, una mica de sal i de pebre negre.