Amanida de quinoa, nous, figues i pipes de carbassa
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 400 g de quinoa
- 6 figues
- 2 dl d'oli de nous
- 1 llimona (el suc)
- Fulles de celiandre
- 2 alvocats
- 60 g d'olives verdes sense pinyol
- 50 g de nous
- 50 g de pipes de carbassa verdes
- 20 g de tàperes en vinagre
- 1 ceba tendra
- sal
PREPARACIÓ
1. Renteu els grans de quinoa amb força aigua.
2. Poseu un cassó al foc amb un litre d'aigua i quan arrenqui el bull, tireu-hi la quinoa, tapeu-ho i deixeu-la coure uns 12 o 14 minuts aproximadament a foc suau. Una vegada cuita, poseu-la en una plàtera ben estesa i deixeu-ho refredar.
3. Renteu les figues i talleu-les a daus. Barregeu-los amb la quinoa.
4. Amaniu amb un polsim de sal les pipes de carbassa, el suc de llimona, el celiandre picat, l'alvocat pelat i tallat a daus, les olives tallades, les tàperes, les nous, la ceba tendra tallada a daus petits i l'oli. Poseu-ho en plats i serviu-ho.
2. Poseu un cassó al foc amb un litre d'aigua i quan arrenqui el bull, tireu-hi la quinoa, tapeu-ho i deixeu-la coure uns 12 o 14 minuts aproximadament a foc suau. Una vegada cuita, poseu-la en una plàtera ben estesa i deixeu-ho refredar.
3. Renteu les figues i talleu-les a daus. Barregeu-los amb la quinoa.
4. Amaniu amb un polsim de sal les pipes de carbassa, el suc de llimona, el celiandre picat, l'alvocat pelat i tallat a daus, les olives tallades, les tàperes, les nous, la ceba tendra tallada a daus petits i l'oli. Poseu-ho en plats i serviu-ho.