Amanida de quinoa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
125 g de quinoa
api
espàrrecs
tomàquet
alvocat
ceba tendra
sal
oli OVE
alfàbrega
llima
1 cabeça d'alls negres
1 all
pebre negre
PREPARACIÓ
- Rentem la quinoa sota l'aixeta fins que quedi neta.
- Pelem els espàrrecs i els tallem a uns 3 cm.
- Tallem la ceba tendra a la juliana.
- Tallem l'api a la brunesa.
- Posem aigua a bullir en una olla amb un polsim de sal. Hi escaldarem els espàrrecs.
- Posem una paella al foc, refreguem un all aixafat i amb un raig d'oli hi saltem l'api i la ceba. Només un minut, perquè perdin una mica de fermesa.
- Immediatament i amb l'ajuda d'una aranya, traiem els espàrrecs i els passem a la paella on tenim la ceba i l'api.
- Hi afegim una mica de sal i ho reservem en un plat.
- Posem a bullir la quinoa amb aigua mineral durant uns 10 minuts.
- Un cop cuita la traiem, l'escorrem i la passem a una safata per tallar-ne la cocció. L'estirem amb una espàtula.
- Fem allioli d'all negre. Posem els grans d'all dins el pot de la batedora, amb un punt de sal i oli. Ho triturem i ho emulsionem.
- Ho passem a una mànega pastissera.
- En un bol, hi barregem la quinoa, la ceba, l'api, el tomàquet i l'alvocat tallats i l'alfàbrega desfullada i picada. Hi afegim oli OVE.
- Ho servim en un plat i per sobre hi posem l'allioli en forma de fils gruixuts per sobre. Hi afegim pebre negre i la ratlladura de llima.