Amanida de seitons marinats amb vinagreta de mel de farigola
- Programa: La fonda
- Cuina: Pep Nogué
INGREDIENTS
100 g de vegetals germinats
mitja col d'hivern
1 taronja
100 g de mel de farigola
100 g de bròquil confitat
1 bitxo confitat
50 ml de vinagre de poma
400 g seitons
1 dl de vinagre de vi blanc
4 dl d'aigua mineral
3 dl d'oli d'oliva extra verge
sal
farina
oli d'oliva per fregir
PREPARACIÓ
- Renteu la taronja i talleu-la a daus petits. Poseu-la en un cassó juntament amb la mel i un raig d'aigua i feu-la bullir durant 7 minuts. Reserveu-ho.
- Talleu la col a tires ben fines. Passeu-li un raig d'aigua i escorreu-ho bé.
- Separeu els dos filets dels seitons amb molta cura amb els dits. Aneu-los col·locant en un pot amb aigua freda. Reserveu les espines.
- Una vegada els tingueu tots, traieu aquesta aigua i poseu els 4 dl d'aigua mineral, el vinagre de vi blanc i un pessic de sal. Deixeu-ho marinar unes 4 hores.
- Passat aquest temps, traieu delicadament els filets de seitó de l'aigua i poseu-los en una plàtera i cobriu-los amb oli d'oliva extra verge. Deixeu-ho marinar 12 hores.
- Talleu el bròquil i el bitxo confitat a daus molt petits i afegiu-lo a la taronja agra amb mel. Incorporeu-hi també un raig de vinagre de poma.
- Prepareu l'amanida. Poseu els filets de seitó al plat amb els germinats al damunt.
- Barregeu 2 dl d'oli del marinat a la taronja, bròquil i bitxo amb mel i poseu-ho a punt de sal.
- Amaniu els seitons i serviu-ho.