Amanida de tomàquet amb anxoves
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 tomàquets pebrot
1 coliflor
4 anxoves en salaó
300 g formatge de vaca
30 ml vi blanc
Llimona
Comí en pols
Farigola
Nou moscada
All
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb aigua per escaldar el tomàquets i la coliflor.
- Fem una creu a la base de 6 tomàquets pebrot.
- Tirem els tomàquets a l'aigua quan aquesta estigui bullint. Els deixem un minut al foc.
- Tallem la cocció dels tomàquets dins un bol d'aigua i gel.
- Pelem els tomàquets i els tallem per la meitat llarga.
- Agafem una coliflor neta i la tallem a arbrets. Els reservem.
- Escaldem els arbrets de coliflor a la mateixa aigua dels tomàquets. Els hi posem un minut quan bulli. Tallem la cocció dins un bol amb aigua i gel.
- Posem els arbrets de coliflor a la safata on ja tenim els tomàquets, una safata que ha de poder anar al forn.
- Posem sal, comí i farigola per sobre els tomàquets i la coliflor.
- Afegim un raig de llimona a les verdures.
- Enfornem les verdures 20 minuts a 180 graus.
- Netegem quatre anxoves obrint-les pel mig. N'obtenim 8 lloms.
- Recuperem les espines de les anxoves i les submergim en el plat amb llet durant 15 minuts.
- Submergim els 8 lloms en un plat amb aigua durant 15 minuts aprox.
- Posem oli a una paella i l'escalfem.
- Traiem les espines de la llet i les assequem amb un paper de cuina.
- Posem farina en un plat i enfarinem les espines.
- Fregim les espines a la paella quan l'oli ja està calent.
- Un cop fregides, anem posant les espines en el plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
- Traiem els lloms d'anxoves del plat amb aigua.
- Assequem amb paper absorbent les anxoves i les repassem per si hagués quedat alguna espina.
- Posem les anxoves en un plat una mica fons i les cobrim amb oli OVE.
- En un pot baix posem una gota d'oli OVE, i l'escalfem a foc molt baix.
- Pelem un gra d'all i el refreguem al pot.
- Afegim 30 ml vi blancal pot i fem que s'evapori l'alcohol.
- Tallem 300 g de formatge de vaca semi-sec i elàstic a daus i l'afegim al pot.
- Anem remenant el formatge amb una vareta fins que es desfaci.
- Ratllem una mica de nou moscada sobre el formatge fos.
- Afegim un parell de voltes pebre blanc al formatge.
- Deixem que el formatge faci xup-xup 5 minuts.
- Napem les verdures amb el formatge fos.
- Emplatem posant una mica de verdura napada en un plat.
- Acabem el plat posant els filets d'anxoves i les espines per sobre la verdura i el formatge fos.