Amanida de tomàquet amb anxoves

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatges en general són rics en greixos i colesterol, i també en calci i en vitamina DAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 tomàquets pebrot

    1 coliflor

    4 anxoves en salaó

    300 g formatge de vaca

    30 ml vi blanc

    Llimona

    Comí en pols

    Farigola

    Nou moscada

    All

    Oli OVE

    Pebre blanc

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc amb aigua per escaldar el tomàquets i la coliflor.
  2. Fem una creu a la base de 6 tomàquets pebrot.
  3. Tirem els tomàquets a l'aigua quan aquesta estigui bullint. Els deixem un minut al foc.
  4. Tallem la cocció dels tomàquets dins un bol d'aigua i gel.
  5. Pelem els tomàquets i els tallem per la meitat llarga.
  6. Agafem una coliflor neta i la tallem a arbrets. Els reservem.
  7. Escaldem els arbrets de coliflor a la mateixa aigua dels tomàquets. Els hi posem un minut quan bulli. Tallem la cocció dins un bol amb aigua i gel.
  8. Posem els arbrets de coliflor a la safata on ja tenim els tomàquets, una safata que ha de poder anar al forn.
  9. Posem sal, comí i farigola per sobre els tomàquets i la coliflor.
  10. Afegim un raig de llimona a les verdures.
  11. Enfornem les verdures 20 minuts a 180 graus.
  12. Netegem quatre anxoves obrint-les pel mig. N'obtenim 8 lloms.
  13. Recuperem les espines de les anxoves i les submergim en el plat amb llet durant 15 minuts.
  14. Submergim els 8 lloms en un plat amb aigua durant 15 minuts aprox.
  15. Posem oli a una paella i l'escalfem.
  16. Traiem les espines de la llet i les assequem amb un paper de cuina.
  17. Posem farina en un plat i enfarinem les espines.
  18. Fregim les espines a la paella quan l'oli ja està calent.
  19. Un cop fregides, anem posant les espines en el plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
  20. Traiem els lloms d'anxoves del plat amb aigua.
  21. Assequem amb paper absorbent les anxoves i les repassem per si hagués quedat alguna espina.
  22. Posem les anxoves en un plat una mica fons i les cobrim amb oli OVE.
  23. En un pot baix posem una gota d'oli OVE, i l'escalfem a foc molt baix.
  24. Pelem un gra d'all i el refreguem al pot.
  25. Afegim 30 ml vi blancal pot i fem que s'evapori l'alcohol.
  26. Tallem 300 g de formatge de vaca semi-sec i elàstic a daus i l'afegim al pot.
  27. Anem remenant el formatge amb una vareta fins que es desfaci.
  28. Ratllem una mica de nou moscada sobre el formatge fos.
  29. Afegim un parell de voltes pebre blanc al formatge.
  30. Deixem que el formatge faci xup-xup 5 minuts.
  31. Napem les verdures amb el formatge fos.
  32. Emplatem posant una mica de verdura napada en un plat.
  33. Acabem el plat posant els filets d'anxoves i les espines per sobre la verdura i el formatge fos.

 

Anar al contingut