Amanida de tomàquets amb chutney de nespres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopé, aquest és un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g formatge Stilton 

    100 g sucre 

    150 ml aigua 

    50 ml vinagre de poma 

    20 ml vinagre balsàmic de Mòdena 

    10 cirerols 

    7 nespres 

    2 cebes de Figueres 

    2 claus d'olor 

    1 gra d'all 

    1 tomàquet rosa 

    1 tomàquet blau 

    1 tomàquet cor de bou 

    Gingebre en pols 

    Sal 

    Pebre 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un chutney de nespres. Posem 2 cebes de Figueres tallades a la brunesa i un gra d'all a la microbrunesa en una cassola amb oli. Ho coem a foc baix uns 30 minuts fins que la ceba estigui tova, però no rossa. 
  2. Pelem 7 nespres i en traiem el pinyol. Les tallem a mida de macedònia i les afegim a la cassola juntament amb 2 claus d'olor i una culleradeta de gingebre en pols. Ho coem 15 minuts a foc baix. 
  3. Afegim a la cassola 150 ml d'aigua, 100 g de sucre blanc, 50 ml de vinagre de sidra, 20 ml de vinagre balsàmic de Mòdena i pebre molt. Ho coem a foc baix 10 minuts fins que es redueixi i ens quedi una textura homogènia. 
  4. Escaldem 1 minut en una olla amb aigua bullent un tomàquet rosa, un tomàquet blau i un tomàquet cor de bou, als quals haurem fet una creu a la base. Quan ja hagi passat el minut, els posem dins un bol amb gel per tallar la cocció. 
  5. Els eixuguem i els pelem. Després, els tallem a mida de mossegada i els anem posant en un bol gros. 
  6. Agafem 10 cirerols, els tallem per la meitat i també els posem al bol. Ho salem. 
  7. Tallem a daus petits 100 g de formatge blau Stilton.  
  8. Ho emplatem posant una capa de chutney, els tomàquets i, finalment, els dauets de formatge. 
Anar al contingut