Amanida de tomàquets amb chutney de nespres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopé, aquest és un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g formatge Stilton
100 g sucre
150 ml aigua
50 ml vinagre de poma
20 ml vinagre balsàmic de Mòdena
10 cirerols
7 nespres
2 cebes de Figueres
2 claus d'olor
1 gra d'all
1 tomàquet rosa
1 tomàquet blau
1 tomàquet cor de bou
Gingebre en pols
Sal
Pebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent un chutney de nespres. Posem 2 cebes de Figueres tallades a la brunesa i un gra d'all a la microbrunesa en una cassola amb oli. Ho coem a foc baix uns 30 minuts fins que la ceba estigui tova, però no rossa.
- Pelem 7 nespres i en traiem el pinyol. Les tallem a mida de macedònia i les afegim a la cassola juntament amb 2 claus d'olor i una culleradeta de gingebre en pols. Ho coem 15 minuts a foc baix.
- Afegim a la cassola 150 ml d'aigua, 100 g de sucre blanc, 50 ml de vinagre de sidra, 20 ml de vinagre balsàmic de Mòdena i pebre molt. Ho coem a foc baix 10 minuts fins que es redueixi i ens quedi una textura homogènia.
- Escaldem 1 minut en una olla amb aigua bullent un tomàquet rosa, un tomàquet blau i un tomàquet cor de bou, als quals haurem fet una creu a la base. Quan ja hagi passat el minut, els posem dins un bol amb gel per tallar la cocció.
- Els eixuguem i els pelem. Després, els tallem a mida de mossegada i els anem posant en un bol gros.
- Agafem 10 cirerols, els tallem per la meitat i també els posem al bol. Ho salem.
- Tallem a daus petits 100 g de formatge blau Stilton.
- Ho emplatem posant una capa de chutney, els tomàquets i, finalment, els dauets de formatge.