Amanida de vedella

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 500 g filet de vaca 

    2 pebrots verds 

    1 pebrot vermell  

    1 ceba morada 

    2 cullerades tàperes 

    1/2 bulb fonoll 

    10 cebetes envinagrades 

    Julivert 

    Sal 

    Pebre 

    Salsa tabasco 

    Oli arbequina 

PREPARACIÓ

  1. Netegem un pebrot vermell i dos pebrots verds. En descartem les llavors i els pelem.  
  2. Els tallem a macedònia i els posem al bol gros on anirà l'amanida.  
  3. Tallem a macedònia una 1 ceba pelada. La posem dins un bol amb aigua i gel.  
  4. Tallem pel mig 10 cebetes envinagrades i les posem al bol amb el pebrot. 
  5. Tallem a la juliana fina 1/2 bulb de fonoll net. El posem al bol gros. 
  6. Amanim el contingut del bol amb unes fulles de julivert picades, 2 cullerades de tàperes, unes gotes de tabasco, oli oliva arbequina i sal. Ho barregem tot.   
  7. Si la ceba ja ha estat 10 minuts en remull, canviem l'aigua.  
  8. Mentrestant, posem una paella grossa al foc. 
  9. Mentre la paella s'escalfa, tallem a mitja mossegada el filet de vaca. El salpebrem i hi tirem un raig d'oli, que tots els daus de carn quedin amb oli. 
  10. Quan la paella estigui calenta, hi posem la carn salpebrada, ho saltem i deixem que quedi una mica cuita per fora però crua per dins. Reservem la carn en un plat a part. 
  11. Traiem la ceba morada de l'aigua i l'eixuguem bé amb un drap net.  
  12. Posem al bol de l'amanida la ceba morada seca.  
  13. Si la carn ja no és calenta, l'afegim al bol de l'amanida. 
  14. Ho barregem tot ben barrejat i ho servim.
Anar al contingut