Amanida de vedella
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
500 g filet de vaca
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 ceba morada
2 cullerades tàperes
1/2 bulb fonoll
10 cebetes envinagrades
Julivert
Sal
Pebre
Salsa tabasco
Oli arbequina
PREPARACIÓ
- Netegem un pebrot vermell i dos pebrots verds. En descartem les llavors i els pelem.
- Els tallem a macedònia i els posem al bol gros on anirà l'amanida.
- Tallem a macedònia una 1 ceba pelada. La posem dins un bol amb aigua i gel.
- Tallem pel mig 10 cebetes envinagrades i les posem al bol amb el pebrot.
- Tallem a la juliana fina 1/2 bulb de fonoll net. El posem al bol gros.
- Amanim el contingut del bol amb unes fulles de julivert picades, 2 cullerades de tàperes, unes gotes de tabasco, oli oliva arbequina i sal. Ho barregem tot.
- Si la ceba ja ha estat 10 minuts en remull, canviem l'aigua.
- Mentrestant, posem una paella grossa al foc.
- Mentre la paella s'escalfa, tallem a mitja mossegada el filet de vaca. El salpebrem i hi tirem un raig d'oli, que tots els daus de carn quedin amb oli.
- Quan la paella estigui calenta, hi posem la carn salpebrada, ho saltem i deixem que quedi una mica cuita per fora però crua per dins. Reservem la carn en un plat a part.
- Traiem la ceba morada de l'aigua i l'eixuguem bé amb un drap net.
- Posem al bol de l'amanida la ceba morada seca.
- Si la carn ja no és calenta, l'afegim al bol de l'amanida.
- Ho barregem tot ben barrejat i ho servim.