Amanida de verat en escabetx i gelat de ceba
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Olivella
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cata 1.81, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 enciam
- 2 verats
- 1/2 l d'oli d'oliva de 0'4º
- 1/2 l de vinagre de Mòdena
- pebre blanc
- sal
- 4 grans d'all
- orenga, farigola, llorer, pebre negre en gra
- farina Per al gelat de ceba:
- 4 cebes
- oli d'oliva
- vinagre de Mòdena
- 4 clares d'ou
- nata líquida
- sal -sucre
PREPARACIÓ
- Per començar, feu una mena de broquetes amb daus de verat net.
- Salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurats, retireu-los i deixeu-los en una cassola de fang.
- Per fer l'escabetx, poseu els grans d'all i el pebre en gra a la paella on heu fregit el verat. Remeneu-ho i incorporeu-hi el llorer, la farigola, l'orenga i el vinagre.
- Tot seguit, aboqueu l'escabetx sobre els verats i deixeu-ho macerar.
- Per fer el gelat de ceba, munteu les clares d'ou i afegiu-hi les cebes que prèviament haureu caramel·litzat durant tres o quatre hores en un cassó amb oli. Remeneu-ho.
- Després, incorporeu-hi la crema de llet i lligueu-ho. Poseu el gelat al congelador durant una hora, més o menys.
- I ja per acabar, emplateu l'enciam en un cantó del plat, col·loqueu les broquetes de verat al cantó i acompanyeu-ho amb una mica de gelat de ceba. Després, poseu una mica d'escabetx per sobre de l'enciam i de les broquetes de verat.