Amanida d'espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat equilibrat, ideal amb una peça de fruita per a postresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 manats d'espinacs
4 remolatxes grogues
4 patates
4 ous
1 pit de pollastre
1 cullerada de mantega
1 tronc d'api
1 fulla de llorer
cerfull
farigola
vi ranci
sal grossa
sal Maldon
sal
pebre Blanc
vinagre
Per a la maionesa
1 ou cru
1 cullerada de mostassa de Dijon
oli ove
pebre blanc
vinagre chardonnay
sal
PREPARACIÓ
- Posem sal grossa en una safata de forn i disposem a sobre 4 patates netes i 4 remolatxes grogues. Les tapem amb sal i ho posem al forn 15 minuts a 220º.
- Barregem en un recipient aigua i sal (50g/l), i hi posem 1 pit de pollastre. Ho deixem 30 minuts a la nevera.
- Traiem del forn les verdures i les deixem refredar.
- Posem a escalfar una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de mantega.
- Traiem de la nevera i eixuguem el pit de pollastre.
- Rostim el pollastre a la cassola amb una fulla de llorer, farigola i un raig de vi ranci. Salsem de tant en tant.
- Escalfem un pot amb aigua, un polsim de sal i un rajolí de vinagre i bullim 4 ous durant 7 minuts.
- Posem dos glaçons en un bol amb aigua mineral.
- Traiem el pollastre del foc i el deixem refredar.
- En un got túrmix posem 1 ou cru, oli OVE, una cullerada de mostassa de Dijon, sal, pebre blanc i un raig de vinagre chardonnay. Ho emulsionem i ho reservem.
- Traiem els ous del pot i els hi tallem la cocció.
- Tallem a tires un tronc d'api i les reservem un bol.
- Repolim 2 manats d'espinacs i els afegim al bol. Ho barregem.
- Piquem unes fulles de cerfull i les afegim al bol.
- Tallem a rodelles fines les remolatxes i les patates. Les reservem.
- Pelem i tallem a grills els 4 ous durs.
- Esfilagarsem en un plat el pollastre rostit.
- Servim posant-hi les fulles, el pollastre, la remolatxa, la patata, hi afegim la maionesa, l'ou dur, un raig d'oli OVE, sal Maldon i pebre blanc.