Amanida d'hivern amb ricotta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les verdures i hortalisses de fulla, com l'escarola, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment, les més verdes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 carxofes
2 cullerades de tàperes
1 ceba
1 tap colatura
fulles d'api
fulles de xicoira (podem fer-ne servir diferents varietats)
fulles d'escarola
ricotta
pebre blanc
olives Kalamata
llimona
aigua
julivert
menta
oli OVE
vinagre vell
PREPARACIÓ
- Traiem les fulles exteriors de 4 carxofes, les tornegem i les reservem en un bol amb aigua, llimona i julivert.
- Piquem finament menta i julivert i ho barregem en un bol.
- Hi afegim oli OVE, vinagre vell, suc de llimona, un tap de colatura d'anxova, 4 voltes de pebre blanc i sal.
- Pelem i tallem a la juliana 1 ceba tendra. La posem en el bol on hi ha les carxofes.
- Ensenyem unes fulles i branques d'api i unes fulles de xicoira i d'escarola cabell d'àngel.
- Pelem i tallem l'api a macedònia.
- Traiem de la nevera la ricotta.
- Traiem les carxofes del bol, les eixuguem i les tallem a la juliana.
- Traiem la ceba del bol i l'eixuguem.
- Dins d'un bol hi posem la xicoira sencera, l'escarola tallada, les carxofes tallades, la ceba, la vinagreta i ho remenem.
- Ho servim al plat amb la ricotta, 2 cullerades de tàperes i olives Kalamata.