Amanida pantesca amb verat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas amb Mikel López Iturriaga
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El verat és un peix blau ric en àcids grassos omega 3. S'aconsella consumir-lo 2 o 3 vegades a la setmana per prevenir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 3 o 4 patates red pontiac
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba morada
- 100 g d'olives verdes
- 200 g de verat en oli
- 3 cullerades de tàperes
- oli d'oliva verge extra
- vinagre
- orenga
- sal
PREPARACIÓ
1.- Tallem la ceba a la juliana i la posem en remull amb un bon raig de vinagre i aigua perquè perdi la potència i sigui més digestiva.
2.- Netegem bé les patates perquè ens les menjarem amb pell. Si cal fem servir un raspall. Les posem en un pot, les cobrim d'aigua amb una mica de sal i les coem. Hem de calcular 20 minuts des que començar a bullir. Les podem punxar amb un ganivet o broqueta per veure si estan fetes. Si encara no estan fredes, les deixem 5 minuts més, però vigilant que no ens quedin pastoses, i ho deixem refredar.
3.- En una safata, hi posem la patata a rodanxes, sense pelar, els tomàquets tallats, la ceba, les tàperes i les olives. I ho barregem a poc a poc perquè no se'ns esmicoli tot.
4.- Per acabar, hi afegim el verat i ho amanim amb oli, sal i orenga.
2.- Netegem bé les patates perquè ens les menjarem amb pell. Si cal fem servir un raspall. Les posem en un pot, les cobrim d'aigua amb una mica de sal i les coem. Hem de calcular 20 minuts des que començar a bullir. Les podem punxar amb un ganivet o broqueta per veure si estan fetes. Si encara no estan fredes, les deixem 5 minuts més, però vigilant que no ens quedin pastoses, i ho deixem refredar.
3.- En una safata, hi posem la patata a rodanxes, sense pelar, els tomàquets tallats, la ceba, les tàperes i les olives. I ho barregem a poc a poc perquè no se'ns esmicoli tot.
4.- Per acabar, hi afegim el verat i ho amanim amb oli, sal i orenga.