Amanida sueca
INGREDIENTS
350 g remolatxa cuita
300 g patata
70 g tàperes
4 filets d'arengada fumada en oli
1 poma Granny Smith
1 escarola
6 maduixes
Crema balsàmica
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Bullim 300 g de patates petites i després les refredem en aigua i gel durant 5 minuts perquè no ens quedin toves. Les eixuguem i les tallem. Ho posem en un bol.
- Tallem 1 poma Granny Smith i ho afegim al bol.
- Tallem 350 g de remolatxes cuites de la mateixa mida que les patates. Ho afegim al bol.
- Traiem l'excés d'oli de 4 filets d'arengada fumada en oli i els tallem en trossets d'1 cm. Ho afegim al bol.
- Piquem amb un ganivet 70 g de tàperes i també ho afegim al bol.
- Preparem l'amaniment: afegim al bol de l'amanida 1 raig de crema balsàmica, l'oli de conserva de les arengades, pebre negre i sal.
- Tallem 6 maduixes.
- Ho emplatem posant fulles tendres d'escarola, hi afegim l'amanida, trossets de maduixa i un altre raig de crema balsàmica.