Amanida tèbia amb vinagreta de taronja

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els enciams aporten molt poques calories però, en canvi, són rics en aigua, fibra, vitamines i minerals; sobretot els més verds.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cabdells  

    2 grans d'all escalivat  

    1 ou 

    1 taronja  

    Safrà 

    Gingebre  

    Oli OVE 

    Vinagre de poma  

    Sucre 

    Sal 

    Pebre 

    Barreja de fruita seca i llavors  

    Tàperes  

    Menta 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la salsa. Traiem el suc d'una taronja i el colem. 
  2. Posem una paella al foc i hi tirem uns brins de safrà perquè s'escalfin. 
  3. Un cop notem l'olor del safrà, hi tirem el suc de taronja perquè no se'ns cremi. 
  4. Hi afegim una mica de gingebre ratllat, un raig d'oli OVE, un raig de vinagre i una cullerada de sucre. 
  5. Ho coem tot 10 minuts perquè es redueixi, i ho deixarem reposar 30'.  
  6. Posem un ou en un got batedor, 2 grans d'all ja escalivats i un polsim de sal. Hi afegim un raig d'oli OVE i una mica de vinagre i pebre.  
  7. Posem la salsa en un bol i hi afegim un grapat de tàperes --que piquem-- i unes fulles de menta picades.  
  8. Posem una planxa o paella al foc. Tallem pel mig 4 cabdells nets i els torrem a la planxa. Marquem els cabdells per la banda plana.  
  9. Salpebrem els cabdells.  
  10. Pintem els cabdells amb la salsa tàrtara. Marquem els cabdells per l'altra banda. 
  11. Emplatem els cabdells marcats i hi posem uns fils de xarop per sobre.  
  12. Afegim als cabdells una barreja de fruita seca i llavors. Tallem una mica més de menta per escampar-la al damunt. 
Anar al contingut