Amanida tèbia amb vinagreta de taronja
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els enciams aporten molt poques calories però, en canvi, són rics en aigua, fibra, vitamines i minerals; sobretot els més verds.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 cabdells
2 grans d'all escalivat
1 ou
1 taronja
Safrà
Gingebre
Oli OVE
Vinagre de poma
Sucre
Sal
Pebre
Barreja de fruita seca i llavors
Tàperes
Menta
PREPARACIÓ
- Comencem fent la salsa. Traiem el suc d'una taronja i el colem.
- Posem una paella al foc i hi tirem uns brins de safrà perquè s'escalfin.
- Un cop notem l'olor del safrà, hi tirem el suc de taronja perquè no se'ns cremi.
- Hi afegim una mica de gingebre ratllat, un raig d'oli OVE, un raig de vinagre i una cullerada de sucre.
- Ho coem tot 10 minuts perquè es redueixi, i ho deixarem reposar 30'.
- Posem un ou en un got batedor, 2 grans d'all ja escalivats i un polsim de sal. Hi afegim un raig d'oli OVE i una mica de vinagre i pebre.
- Posem la salsa en un bol i hi afegim un grapat de tàperes --que piquem-- i unes fulles de menta picades.
- Posem una planxa o paella al foc. Tallem pel mig 4 cabdells nets i els torrem a la planxa. Marquem els cabdells per la banda plana.
- Salpebrem els cabdells.
- Pintem els cabdells amb la salsa tàrtara. Marquem els cabdells per l'altra banda.
- Emplatem els cabdells marcats i hi posem uns fils de xarop per sobre.
- Afegim als cabdells una barreja de fruita seca i llavors. Tallem una mica més de menta per escampar-la al damunt.