Amanida tèbia de faves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 kg de faves senceres
1/2 bulb de fonoll
1 taronja
8 filets d'anxoves
Escarola de cabell d'àngel
Vinagre chardonnay
Oli OVE
Safrà
Pebre blanc
Gingebre
Olives Yeye
Un gra d'all
Créixens
Menta
PREPARACIÓ
- Pelem 2 kg de faves.
- Posem uns brins de safrà a expandir en un pot d'acer inoxidable.
- Traiem el suc d'una taronja i el colem dins del pot del safrà.
- Tallem a ploma mig bulb de fonoll i l'afegim al pot.
- Hi afegim un trosset de gingebre, oli i un raig de vinagre fins a cobrir-ho tot.
- Deixem el pot a foc baix 10 minuts perquè confiti. Ho retirem del foc i ho deixem reposar durant 30 minuts més.
- Tallem a la brunesa 1 gra d'all i a chiffonade unes fulles de menta.
- Saltem les faves en una paella amb oli OVE, sal, pebre blanc, l'all i la menta. Ho reservem.
- Traiem del congelador un bol metàl·lic i hi posem oli OVE i vinagre chardonnay. Ho emulsionem amb les varetes elèctriques. Ho reservem en un biberó.
- Posem en un bol unes fulles netes i separades d'escarola cabell d'àngel.
- Servim les faves en un plat, després l'escarola, el fonoll confitat, la vinagreta servida amb el biberó, unes olives Yeye, 2 filets d'anxova i uns créixens.