Amanida tèbia de llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són un peix del tipus blau, que aporten greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g llentia caviar
4 lloms de sardina amb oli
1 pebrot escalivat
1 ceba morada
1 branca de farigola
8 alls envinagrats
5 o 6 xiitakes frescos
2 porros petits
llorer
alfàbrega
vinagre
pebre negre
oli d'oliva verge extra
sal
PREPARACIÓ
Amb aigua mineral bullim els xiitakes uns 5 minuts i després els deixem reposar dins l'olla 5 minuts més.
A continuació remullem les llenties i les bullim en una olla. Hi posem l'aigua mineral de la cocció del xiitake i la bullim 35 minuts.
Pelem el porro i ens quedem la part central més tendra. Tallem aquesta part per la meitat i l'aboquem en un pot amb sal, pebre negre, una fulla de llorer, un raig de vi blanc, un raig de vinagre i oli. Ho deixem escabetxant uns 10 minuts.
Tallem el pebrot escalivat a trosses, la ceba a ploma, els alls i el xiitakes a daus petits, les sardines i el porro a mida macedònia.
Saltem els daus de xiitake en una paella amb una mica d'oli.
Colem la llentia i ho barregem tot en un bol amb cura. Ho amanim amb un bon raig d'oli, l'alfàbrega i ho corregim de sal. I ja està llesta per servir.