Amanida tèbia de llenties

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són un peix del tipus blau, que aporten greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g llentia caviar

    4 lloms de sardina amb oli

    1 pebrot escalivat

    1 ceba morada

    1 branca de farigola

    8 alls envinagrats

    5 o 6 xiitakes frescos

    2 porros petits

    llorer

    alfàbrega

    vinagre

    pebre negre

    oli d'oliva verge extra

    sal

PREPARACIÓ

Amb aigua mineral bullim els xiitakes uns 5 minuts i després els deixem reposar dins l'olla 5 minuts més.

A continuació remullem les llenties i les bullim en una olla. Hi posem l'aigua mineral de la cocció del xiitake i la bullim 35 minuts.

Pelem el porro i ens quedem la part central més tendra. Tallem aquesta part per la meitat i l'aboquem en un pot amb sal, pebre negre, una fulla de llorer, un raig de vi blanc, un raig de vinagre i oli. Ho deixem escabetxant uns 10 minuts.

Tallem el pebrot escalivat a trosses, la ceba a ploma, els alls i el xiitakes a daus petits, les sardines i el porro a mida macedònia.

Saltem els daus de xiitake en una paella amb una mica d'oli.

Colem la llentia i ho barregem tot en un bol amb cura. Ho amanim amb un bon raig d'oli, l'alfàbrega i ho corregim de sal. I ja està llesta per servir.

Anar al contingut