Ànec amb naps
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pellAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1/2 ànec
- 12 prunes seques
- 800 ml brou pollastre rostit
-
3 naps de talltendre
2 pastanagues
Oli OVE
- Vi ranci
- Sal
- Pebre
- Coriandre sec
- Ratafia
- Pinyons torrats
PREPARACIÓ
- Tallem a vuitens 1/2 ànec. El pit el deixem sencer.
- Salem i pebrem l'ànec. Piquem pel morter uns grans de coriandre i el posem sobre l'ànec.
- Enrossim l'ànec en una cassola calenta amb un raig d'oli. Mig tapem la cassola perquè no esquitxi gaire.
- Posem una dotzena de prunes en un bol i les cobrim amb vi ranci.
- Pelem un 1 nap de talltendre i el tallem a daus de 2 cm x 2 cm.
- Fem el mateix amb una pastanaga.
- Posem 800 ml de brou a escalfar.
- Enrossim el nap i la pastanaga amb l'ànec.
- Enretirem el pit de la cassola.
- Aboquem a la cassola un raig de ratafia i el vi ranci de les prunes.
- Integrem els sucres de la cassola.
- Tirem a la cassola els 800 ml de brou de pollastre rostit calent.
- Deixem que ànec i verdures facin xup-xup 45 minuts.
- Tallem el pit d'ànec en porcions petites.
- Afegim el pit i les prunes hidratades a la cassola.
- Ho deixem coure 15 minuts més.
- Emplatem amb un grapat de pinyons torrats.