Ànec amb naps

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pellAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 ànec 

  • 12 prunes seques 
  • 800 ml brou pollastre rostit
  • 3 naps de talltendre

    2 pastanagues 

    Oli OVE 

  • Vi ranci
  • Sal 
  • Pebre
  • Coriandre sec
  • Ratafia
  • Pinyons torrats

PREPARACIÓ

  1. Tallem a vuitens 1/2 ànec. El pit el deixem sencer. 
  2. Salem i pebrem l'ànec. Piquem pel morter uns grans de coriandre i el posem sobre l'ànec.
  3. Enrossim l'ànec en una cassola calenta amb un raig d'oli. Mig tapem la cassola perquè no esquitxi gaire.
  4. Posem una dotzena de prunes en un bol i les cobrim amb vi ranci.
  5. Pelem un 1 nap de talltendre i el tallem a daus de 2 cm x 2 cm.
  6. Fem el mateix amb una pastanaga.
  7. Posem 800 ml de brou a escalfar. 
  8. Enrossim el nap i la pastanaga amb l'ànec.
  9. Enretirem el pit de la cassola.             
  10. Aboquem a la cassola un raig de ratafia i el vi ranci de les prunes.
  11. Integrem els sucres de la cassola. 
  12. Tirem a la cassola els 800 ml de brou de pollastre rostit calent.
  13. Deixem que ànec i verdures facin xup-xup 45 minuts. 
  14. Tallem el pit d'ànec en porcions petites.
  15. Afegim el pit i les prunes hidratades a la cassola.
  16. Ho deixem coure 15 minuts més.            
  17. Emplatem amb un grapat de pinyons torrats.
Anar al contingut