Ànec amb ostres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El marisc és un aliment nutritiu, aporta proteïnes amb aminoàcids importants, poques calories i minerals com el zinc i el iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 pedrers d'ànec confitats (1 llauna)
greix d'ànec (de la llauna)
12 ostres
10 alls tendres
4 cebes tendres
3 patates
1 pastanaga
1 branca d'api
vi ranci
farigola
llorer
oli OVE
llimona
una cullerada de mantega
julivert
pebre blanc
PREPARACIÓ
- Emboliquem 3 patates, primer amb paper sulfurat i, després, amb paper d'alumini, i les posem a la part de les brases de la barbacoa durant 30 minuts.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE i el greix d'ànec que porta la llauna dels pedrers. Hi afegim farigola i llorer i hi coem els 12 pedrers d'ànec confitats.
- Tallem 4 cebes tendres a la juliana i les afegim a la cassola.
- Tallem 10 alls tendres, 1 branca d'api i 1 pastanaga a la jardinera. Ho afegim a la cassola i ho deixem a foc lent.
- Traiem les patates del foc i les deixem temperar.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola i en deixem evaporar l'alcohol a poc a poc.
- Tallem unes quantes branques de julivert i les reservem en un bol.
- Pelem les patates i les afegim al bol, juntament amb unes quantes gotes de llimona, 1 cullerada de mantega, pebre blanc i sal. Ho aixafem amb les varetes elèctriques per fer-ne puré. Busquem una textura grumollosa. Ho reservem.
- Obrim les 12 ostres i en colem el suc per afegir-lo al puré.
- Retirem la cassola dels pedres del foc, netegem les ostres amb aigua i les posem a sobre dels pedrers perquè s'escalfin. Hi afegim una mica de julivert picat.
- Servim el puré amb els pedrers a sobre i les ostres a dalt de tot. Hi afegim unes quantes gotes de llimona i una mica més de julivert.