Ànec amb raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec és de tipus vermell, conté proteïnes de bona assimilació i ferro, també té un alt contingut en greixos del tipus saturat, i per això el seu consum ha de ser ocasionalAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cuixes d'ànec confitades
- 500 ml de brou de gallina
- 10 grans de raïm negre
- 8 salsifins
- 6 figues
- 1 got de sidra
- 1 porro
- Farigola fresca
- Sal
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem una cassola al foc i hi afegim quatre cuixes confitades d'ànec.
- Enrossim les cuixes 2' amb el seu greix.
- Reservem les cuixes en un plat o safata.
- Tallem un porro net a la juliana.
- Amb el mateix greix enrossim el porro a foc lent, 10 minuts.
- Rentem 8 salsifins. Els pelem i tallem a rodelles a mida de mossegada.
- Traiem les llavors de 10 grans de raïm negre i els reservem.
- Escalfem 500 ml de brou gallina.
- Afegim a la cassola amb el porro els salsifins tallats i els grans deraïm sense pinyols i ho integrem.
- Tallem 6 figuesper la meitat i les afegim a la cassola.
- Ho salpebrem i ho integrem tot.
- Afegim 1 got de sidra a la cassola i n'aixequem els sucres.
- Afegim 1 branca de farigola fresca.
- Afegim a la cassola les cuixes d'ànec i ho integrem tot.
- Afegim el brou calent a la cassola i ho fem coure 10 minuts a foc lent destapat.
- Ho emplatem amb les cuixes,elssalsifins, el raïm i les figues.