Api-rave amb carbassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'api-rave és una arrel discreta, una hortalissa molt lleugera que aporta moderades quantitats de vitamines, entre les quals destaquen el fòsfor i el potassiAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 api-rave

    500 g de carabassa

    750 ml brou de pollastre

    200 g cacauets salats

    100 ml vi ranci

    70 g de mantega

    2 grans d'all escalivats

    Oli OVE

    Sal

    Pebre negre

    Herbes provençals

PREPARACIÓ

  1. Pelem 500 g de carbassa
  2. Posem els talls de carbassa en una safata de forn amb paper sulfurat a la base.
  3. Torrem la carbassa al forn a 180º durant 40 minuts.
  4. Aprofitem el forn per escalivar 1 cabeça d'alls durant 20 minuts.
  5. Posem una olla al foc amb 750 ml de brou de pollastre. Volem que redueixi fins als 300ml.
  6. Un cop reduït el brou, posem la carbassa –torrada- a l'olla amb una fulla de llorer.
  7. Hi afegim 2 grans d'all escalivats, 10 boletes de pebre negre aixafades i una fulla de llorer.
  8. Ho bullim fins que la carbassa hagi absorbit els líquids.
  9. Retirem la fulla de llorer.
  10. Afegim oli i mantega a l'olla.
  11. Passem la carbassa a un got americà o una batedora de braç i ho batem fins que quedi com un puré cremós.
  12. Ho reservem.
  13. Posem aigua en una vaporera i encenem el foc perquè bulli.
  14. Tallem l'api-rave a llesques generoses.
  15. Posem les llesques d'api-rave a la vaporera.
  16. Les coem 15 minuts.
  17. Posem una planxa al foc amb oli OVE
  18. Passem per la planxa les llesques d'api-rave per marcar-les.
  19. Un cop estiguin marcades, hi afegim 100 ml de vi ranci.
  20. I ho deixem coure 25 minuts.
  21. Piquem 200 g de cacauets salats.
  22. Posem puré de carabassa a la base del plat, l'api-rave per sobre i tirem els cacauets picats i herbes provençals pel damunt.
  23. Acabem el plat amb un raig d'oli OVE per sobre.
Anar al contingut