Api-rave amb carbassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'api-rave és una arrel discreta, una hortalissa molt lleugera que aporta moderades quantitats de vitamines, entre les quals destaquen el fòsfor i el potassiAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 api-rave
500 g de carabassa
750 ml brou de pollastre
200 g cacauets salats
100 ml vi ranci
70 g de mantega
2 grans d'all escalivats
Oli OVE
Sal
Pebre negre
Herbes provençals
PREPARACIÓ
- Pelem 500 g de carbassa
- Posem els talls de carbassa en una safata de forn amb paper sulfurat a la base.
- Torrem la carbassa al forn a 180º durant 40 minuts.
- Aprofitem el forn per escalivar 1 cabeça d'alls durant 20 minuts.
- Posem una olla al foc amb 750 ml de brou de pollastre. Volem que redueixi fins als 300ml.
- Un cop reduït el brou, posem la carbassa torrada- a l'olla amb una fulla de llorer.
- Hi afegim 2 grans d'all escalivats, 10 boletes de pebre negre aixafades i una fulla de llorer.
- Ho bullim fins que la carbassa hagi absorbit els líquids.
- Retirem la fulla de llorer.
- Afegim oli i mantega a l'olla.
- Passem la carbassa a un got americà o una batedora de braç i ho batem fins que quedi com un puré cremós.
- Ho reservem.
- Posem aigua en una vaporera i encenem el foc perquè bulli.
- Tallem l'api-rave a llesques generoses.
- Posem les llesques d'api-rave a la vaporera.
- Les coem 15 minuts.
- Posem una planxa al foc amb oli OVE
- Passem per la planxa les llesques d'api-rave per marcar-les.
- Un cop estiguin marcades, hi afegim 100 ml de vi ranci.
- I ho deixem coure 25 minuts.
- Piquem 200 g de cacauets salats.
- Posem puré de carabassa a la base del plat, l'api-rave per sobre i tirem els cacauets picats i herbes provençals pel damunt.
- Acabem el plat amb un raig d'oli OVE per sobre.