Arepes de pintada i curri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pintada és un aliment de propietats similars al pollastre (rica en proteïnes de qualitat i pobre en greixos), tot i que de textura més sucosa i cocció delicadaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 ml aigua  

    200 g farina blat de moro precuita  

    1/2 pintada 

    500 ml brou gallina 

    200 ml llet de coco 

    80 g pasta de curri verd  

    1 pebrot verd 

    1 ceba blanca 

    ¿ meló  

    Pebre 

    Oli OVE 

    Xucrut 

    Enciamet  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem mitja pintada.  
  2. Posem l'olla de pressió al foc i hi posem un raig d'oli. Quan estigui calent, hi tirem la pintada i l'enrossim.  
  3. Mentrestant, tallem a juliana una ceba blanca neta i un  pebrot verd net. 
  4. Un cop la pintada s'ha enrossit, afegim a l'olla de pressió la verdura tallada. Saltem la verdura dins l'olla 1 minut. 
  5. Afegim a la mateixa olla 80 g de pasta de curri verd i 200 ml de llet de coco. Desfem bé la pasta de curri i ho integrem tot. Afegim a l'olla de pressió 500 ml de brou de gallina i ho tapem.  
  6. Deixem que tot plegat es cogui durant 15 minuts, que es compten a partir del moment en què l'olla xiula.  
  7. Passat el temps i quan la pressió ja ha baixat, obrim l'olla i recuperem la pintada i els vegetals. Posem la pintada en un plat perquè es refredi. Descartem les verdures. 
  8. Apugem el foc de l'olla de pressió i fem que el brou de gallina que ha quedat es vagi reduint.  
  9. Mentrestant, tallem pel mig un meló i en pelem una meitat.  
  10. Triturem el meló amb la batedora. 
  11. Afegim el meló triturat a l'olla.  
  12. Continuem reduint uns 15' o fins que quedin uns 200 ml. 
  13. Mentrestant comencem a fer les arepes. Posem en 1 bol 300 ml d'aigua i 200 g de farina blat de moro precuita i ho barregem fins que se'ns faci una bola. 
  14. Filmem la bola i la deixem reposar 30 minuts. 
  15. Mentrestant, podem esfilagarsar la pintada i l'afegim a la cassola amb el líquid reduït.   
  16. Si la barreja d'arepes ja ha descansat prou, comencem a fer-ne forma amb un corró.  
  17. Posem les arepes a una safata de forn amb paper sulfurat. Les pintem amb una mica d'oli i les portem al forn 20' a 200º 
  18. Passat aquest temps, recuperem les arepes del forn i les obrim amb un ganivet. 
  19. Traiem la molla interior de les arepes perquè les puguem omplir bé. 
  20. Omplim les arepes amb el guisat de la cassola, una mica de xucrut i uns brot d'enciamet 

 

Anar al contingut