Arepes de pintada i curri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pintada és un aliment de propietats similars al pollastre (rica en proteïnes de qualitat i pobre en greixos), tot i que de textura més sucosa i cocció delicadaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 ml aigua
200 g farina blat de moro precuita
1/2 pintada
500 ml brou gallina
200 ml llet de coco
80 g pasta de curri verd
1 pebrot verd
1 ceba blanca
¿ meló
Pebre
Oli OVE
Xucrut
Enciamet
Sal
PREPARACIÓ
- Salpebrem mitja pintada.
- Posem l'olla de pressió al foc i hi posem un raig d'oli. Quan estigui calent, hi tirem la pintada i l'enrossim.
- Mentrestant, tallem a juliana una ceba blanca neta i un pebrot verd net.
- Un cop la pintada s'ha enrossit, afegim a l'olla de pressió la verdura tallada. Saltem la verdura dins l'olla 1 minut.
- Afegim a la mateixa olla 80 g de pasta de curri verd i 200 ml de llet de coco. Desfem bé la pasta de curri i ho integrem tot. Afegim a l'olla de pressió 500 ml de brou de gallina i ho tapem.
- Deixem que tot plegat es cogui durant 15 minuts, que es compten a partir del moment en què l'olla xiula.
- Passat el temps i quan la pressió ja ha baixat, obrim l'olla i recuperem la pintada i els vegetals. Posem la pintada en un plat perquè es refredi. Descartem les verdures.
- Apugem el foc de l'olla de pressió i fem que el brou de gallina que ha quedat es vagi reduint.
- Mentrestant, tallem pel mig un meló i en pelem una meitat.
- Triturem el meló amb la batedora.
- Afegim el meló triturat a l'olla.
- Continuem reduint uns 15' o fins que quedin uns 200 ml.
- Mentrestant comencem a fer les arepes. Posem en 1 bol 300 ml d'aigua i 200 g de farina blat de moro precuita i ho barregem fins que se'ns faci una bola.
- Filmem la bola i la deixem reposar 30 minuts.
- Mentrestant, podem esfilagarsar la pintada i l'afegim a la cassola amb el líquid reduït.
- Si la barreja d'arepes ja ha descansat prou, comencem a fer-ne forma amb un corró.
- Posem les arepes a una safata de forn amb paper sulfurat. Les pintem amb una mica d'oli i les portem al forn 20' a 200º
- Passat aquest temps, recuperem les arepes del forn i les obrim amb un ganivet.
- Traiem la molla interior de les arepes perquè les puguem omplir bé.
- Omplim les arepes amb el guisat de la cassola, una mica de xucrut i uns brot d'enciamet