Arepetes de iuca
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:
1 kg iuca
50 g carn de porc picada
50 g carn de vedella picada
1 jalapeño envinagrat
1 bola de mozzarella
1 ou
1 iogurt grec
Pebrot verd italià
Ceba caramel·litzada
All
Julivert
Llavors de comí
Llavors de matafaluga
Oli OVE
Oli de gira-sol
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem una iuca d'1 kg i la ratllem en un pot. Descartem la part dura del centre.
- Hi afegim un polsim de sal, ho tapem i ho deixem reposar 20 minuts. Després d'aquest temps la premsarem per extreure'n l'excés de líquid.
- En un got batedor hi posem 4 jalapeños, un quart de pebrot verd italià, 1 iogurt grec i sal. Ho turbinem i ho portarem a la nevera.
- Posem en un bol la massa de iuca premsada, 1 ou, un polsim de llavors de comí i un altre polsim de llavors de matafaluga. Ho integrem i reservem.
- Tallem un all, julivert i els matxuquem en un morter per fer-ne una picada.
- Posem una paella al foc i hi posem un raig d'oli i 100 g de carn de porc i vedella picada amb una mica de sal. Ho sofregim. En acabat, hi afegim dues cullerades de ceba caramel·litzada i ho integrem.
- Agafarem la massa de iuca, anem fent boletes i les farcirem amb la barreja de carn. Ens ha de quedar la forma d'una pilota de rugbi.
- Posem una paella al foc amb oli de gira-sol i quan sigui ben calent hi fregirem les arepes. Després les posarem en un plat amb paper absorbent.
- Emplatem les arepetes farcides. Al costat hi posarem la salsa de jalapeños i iogurt per sucar, a la qual afegirem un raig d'oli i pebre.