Arròs a la cassola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g d'arròs rodó
250 g de contracuixa de pollastre
250 g de cap de costella de porc
200 g de ceba
150 g de cansalada
1.150 ml de brou de carn desgreixat
1 llima
1 gra d'all
Cibulet
Llorer
Farigola
Orenga
Vi ranci
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Marinem el pollastre: tallem 250 g de contracuixa de pollastre, a mida de mossegada. La posem en un recipient, la salem i la xopem amb 50 ml d'oli d'oliva verge extra, el suc i la pela d'una llima, 1 gra d'all tallat molt fi i fulles d'orenga i farigola. Ho tapem i ho deixem marinar 24 hores a la nevera.
- Tallem 150 g de cansalada i 250 g de cap de costella de porc, a mida de mossegada. Ho salem i ho enrossim en una cassola sense oli.
- A mig enrossir, hi afegim el pollastre marinat (traient-ne, abans, fulles i pela), amb tots els sucs i una mica més d'oli.
- Quan la tenim rostida, la reservem en un plat. A la mateixa cassola, hi posem ara 200 g de ceba tallada ben menuda i deixem que vagi fent fins a tenir-la ben caramel·litzada.
- Hi afegim una fulla de llorer i un bon raig de vi ranci.
- Quan l'alcohol s'hagi evaporat, hi incorporem la carn rostida. Ho integrem i deixem que es cogui junt, uns 5 minuts.
- Rentem 300 g d'arròs, l'escorrem i l'afegim a la cassola.
- Un cop tinguem l'arròs perlat, hi aboquem el brou, ben calent. Deixem que es cogui uns 12 minuts, a foc fort, sense tocar-ho.
- Hi apaguem el foc, el salpebrem i hi afegim cibulet tallat ben fi per damunt.