Arròs a la cubana vegà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Combinar cereals i llegums millora el valor nutricional de les proteïnes que conté el plat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g d'arròs rodó
- 2 grans d'all
- 1 plàtan mascle
- 300 g de mongeta negra ja bullida
- 1 bitxo fresc
- 250 g de sofregit
- sal i pebre negre
- oli d'oliva verge extra
- aigua mineral
- coriandre
- 1 llima
PREPARACIÓ
1. Netegem l'arròs 3 vegades, és a dir, fent 3 canvis d'aigua, com el bacallà, perquè perdi l'excés de midó. Omplim un pot d'aigua i hi aboquem l'arròs agafant un bol com a mesura. Hi abocarem 2 bols d'arròs. Amb la mà el remenem perquè vagi perdent el midó.
2. A continuació, posem en un altre pot oli d'oliva i l'escalfem. Un cop calent, hi afegim els alls tallats i ho deixem a foc baix.
3. Fem un canvi d'aigua. Traiem l'aigua del pot de l'arròs i la canviem, també fins que quedi ben cobert.
4. A continuació, pelem i tallem el plàtan a rodanxes primes (com més primes millor, més cruixents). Les salpebrem i les fregim amb oli fins que quedin ben rosses. Reservem les rodanxes en un plat amb paper absorbent.
5. Fem el tercer canvi d'aigua: tornem a buidar el pot d'aigua i el tornem a reomplir. Cada cop que fem el canvi, removem amb la mà per netejar-lo. Un cop net, posem l'arròs amb el mateix oli dels alls i un polsim de sal i el rossegem. Hi afegim aigua i ho tapem, a foc fort 2 minuts clavats. Un cop passats aquests dos minuts, abaixem al mínim, sense destapar ni remenar, i el deixem durant 13 minuts.
6. Un cop passats els 13 minuts, el traiem del foc i el deixem reposar, sense destapar, 10 minuts més.
7. Fem un sofregit de ceba i tomàquet en una paella. Escalfem al microones la mongeta amb el seu brou i aprofitem per picar coriandre.
8. Barregem l'arròs, la mongeta sense brou i part del plàtan, i servim amb el sofregit per sobre i unes rodelles de plàtan. Escampem el coriandre per damunt, una mica de bitxo fresc, ratllem una mica de pell de llima i ja ho tenim.
2. A continuació, posem en un altre pot oli d'oliva i l'escalfem. Un cop calent, hi afegim els alls tallats i ho deixem a foc baix.
3. Fem un canvi d'aigua. Traiem l'aigua del pot de l'arròs i la canviem, també fins que quedi ben cobert.
4. A continuació, pelem i tallem el plàtan a rodanxes primes (com més primes millor, més cruixents). Les salpebrem i les fregim amb oli fins que quedin ben rosses. Reservem les rodanxes en un plat amb paper absorbent.
5. Fem el tercer canvi d'aigua: tornem a buidar el pot d'aigua i el tornem a reomplir. Cada cop que fem el canvi, removem amb la mà per netejar-lo. Un cop net, posem l'arròs amb el mateix oli dels alls i un polsim de sal i el rossegem. Hi afegim aigua i ho tapem, a foc fort 2 minuts clavats. Un cop passats aquests dos minuts, abaixem al mínim, sense destapar ni remenar, i el deixem durant 13 minuts.
6. Un cop passats els 13 minuts, el traiem del foc i el deixem reposar, sense destapar, 10 minuts més.
7. Fem un sofregit de ceba i tomàquet en una paella. Escalfem al microones la mongeta amb el seu brou i aprofitem per picar coriandre.
8. Barregem l'arròs, la mongeta sense brou i part del plàtan, i servim amb el sofregit per sobre i unes rodelles de plàtan. Escampem el coriandre per damunt, una mica de bitxo fresc, ratllem una mica de pell de llima i ja ho tenim.