Arròs amb anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat energètic, ideal per a dies d'activitat intensa, i cal acompanyar-lo d'una bona amanida verdaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g arròs Bahia
750 ml brou de porc
120 g cansalada (tallada fina)
4 anxoves
4 tomàquets de penjar
1 gra d'all
1 raig de vi ranci
Llimona en salaó
Llet
Farigola
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Rentem les anxoves en salaó, els traiem la sal i les espines.
- Posem els filets d'anxova en un recipient amb aigua per dessalar-les i hidratar-les. Amb uns 10 minuts en tindrem prou.
- Per altra banda, posem les espines en un recipient amb llet per blanquejar-les. En aquesta recepta no llencem ni les espines.
- Traiem les anxoves, un cop dessalades i hidratades, les eixuguem i les posem en un recipient amb oli OVE. Les reservem.
- Tallem a rodelles una llimona en salaó. La dessalem una mica en un recipient amb aigua que taparem.
- Assequem les espines amb paper absorbent, les fregim i les reservem a sobre de més paper absorbent.
- Agafem 4 tomàquets de penjar i en colem la polpa per treure'ls les llavors. Ho reservem.
- Perlem en una paella 400 g d'arròs que prèviament hem rentat un cop.
- Quan estigui perlat hi aboquem el tomàquet ratllat i esperem que s'evapori l'aigua de vegetació. Llavors hi afegim un rajolí de vi ranci, una mica de farigola i una mica de colatura d'anxoves. Ho integrem tot.
- Hi afegim el brou prèviament escalfat i deixem coure l'arròs durant 10 minuts.
- Traiem les rodelles de llimona del recipient amb aigua, les eixuguem amb paper absorbent i les disposem a sobre de l'arròs.
- Portem l'arròs al forn per fer-li una segona cocció a 250º durant 4 minuts.
- Traiem l'arròs del forn i el deixem reposar uns dos minuts tapat amb un drap humit.
- Traiem el drap i posem damunt l'arròs les espines fregides, la cansalada i les anxoves. Ja ho tenim!!!!!