Arròs amb botifarra i trompetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les trompetes de la mort són bolets molt gustosos i contenen molt poques calories, ideal per condimentar dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g arròs bomba de Pals
1 l brou de porc
2 botifarres crues
Un terç de botifarra negra
20 g de trompetes seques
Brins de safrà
2 grans d'all
1 llima
1 ou
Vi ranci
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem un litre de brou de porc a foc suau. Mentre s'escalfa, netegem 20 grams de trompetes de la mort seques deixant-les en remull en un bol amb aigua.
- Tallem a rodelles grosses dues botifarres de porc crues mantenint-hi el budell. Tallem a daus petits un terç de botifarra negra i en traiem la pell.
- Posem al foc una paella amb un raig d'oli OVE i hi marquem les botifarres. Mentre es van fent, pelem i laminem un gra d'all.
- Quan les botifarres estan mig cuites, afegim a la paella el gra d'all i el sofregim una miqueta.
- Pesem 350 g d'arròs bomba de Pals, l'incorporem a la paella amb uns brins de safrà i el perlem. Mentre l'estem perlant ho salpebrem.
- Hi afegim les trompetes de la mort netes i escorregudes i un raig de vi ranci.
- Aboquem el brou ja calent i el distribuïm bé per la paella. Coem a foc mitjà 14 minuts.
- Mentre l'arròs es cou, fem un allioli amb un ou, sal, pebre, un gra d'all pelat, el suc i la ratlladura d'una llima i unes fulles de julivert. Ho emulsionem tot amb oli OVE fins a tenir una textura densa. Reservem l'allioli en un biberó.
- Quan han passat els 14 minuts de cocció de l'arròs, tanquem el foc, cobrim la paella amb un drap sec i el deixem reposant 4 minuts més.
- Afegim un raig d'oli a la paella, punts d'allioli, una mica de farigola fresca i ja el podem servir.