Arròs amb calamars de llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g d'arròs bomba
- 1/2 ceba de Figueres
- 2 pebrots verds de bitxo
- 8 salsitxes de porc
- 2 llaunes de calamars amb tinta
- 1 l de brou de peix
- 1 manat d'herbes (romaní, farigola...)
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli sofregiu la ceba, tallada molt fina, a foc lent, fins que caramellitzi. De mica en mica, aneu afegint aigua al cassó fins que la ceba s'enfosqueixi i tingui una textura de xarop, aproximadament durant 3 o 4 hores.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou.
A continuació, talleu les salsitxes, fregiu-les en una cassola amb oli i reserveu-les. Seguidament, talleu els pebrots verds i fregiu-los a la paella on heu fregit les salsitxes.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sofregit de ceba, les salsitxes, un polsim d'herbes i els calamars, amb l'oli de la llauna i la tinta, i doneu-hi un punt de foc. Després, poseu-hi l'arròs, sofregiu-ho una mica, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 10 minuts a foc molt fort.
Finalment, preescalfeu el forn a 200 graus i poseu la cassola al forn durant 7 minuts.
I ja per acabar, deixeu reposar la cassola 5 minuts fora del forn i ja ho podeu servir.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou.
A continuació, talleu les salsitxes, fregiu-les en una cassola amb oli i reserveu-les. Seguidament, talleu els pebrots verds i fregiu-los a la paella on heu fregit les salsitxes.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sofregit de ceba, les salsitxes, un polsim d'herbes i els calamars, amb l'oli de la llauna i la tinta, i doneu-hi un punt de foc. Després, poseu-hi l'arròs, sofregiu-ho una mica, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 10 minuts a foc molt fort.
Finalment, preescalfeu el forn a 200 graus i poseu la cassola al forn durant 7 minuts.
I ja per acabar, deixeu reposar la cassola 5 minuts fora del forn i ja ho podeu servir.