Arròs amb coco i plàtan caramel·litzat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martina Ferrer (dietista i fisioterapeuta de Molins de rei)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 100 g d'arròs integral de gra curt
- 300 g d'aigua
- 100 g de llet de coco
- 50 g de xarop d'atzavara
- 2 plàtans
- 1 branca de canyella
- canyella en pols
- Per fer les ametlles:
- grapat ametlles crues marcona
- 1 c/s de xarop d'atzavara
PREPARACIÓ
Per començar, poseu l'arròs en una olla amb aigua freda i una branca de canyella i porteu-lo a ebullició. Quan comenci a bullir, tapeu l'olla, abaixeu el foc a la meitat i deixeu-lo coure uns 20 minuts.
Mentrestant, talleu les ametlles en bastonets, amb l'ajut d'un ganivet.
A continuació, passats els 20 minuts, afegiu la llet de coco i 40 grams de xarop d'atzavara a l'olla de l'arròs, abaixeu el foc al mínim, torneu a tapar l'olla i deixeu-ho coure 5 minuts més.
Tot seguit, peleu els plàtans, talleu-los per la meitat, unteu-los amb el xarop d'atzavara per les dues cares, espolseu-hi canyella en pols per sobre i poseu-los a coure en una paella calenta durant un parell de minuts per cada cara.
Finalment, poseu els bastonets d'ametlla en una altra paella amb una mica de xarop d'atzavara i deixeu-les caramel·litzar, durant un minutet, com si fossin garrapinyades.
Aquest plat es pot menjar fred o calent. Si voleu servir-lo fred, poseu l'arròs a la nevera, tapat amb film, durant 3 hores.
I ja per acabar, emplateu l'arròs calent en un plat fons, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan. Si el voleu servir fred, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb l'arròs fred, desemmotlleu-lo, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan.
Mentrestant, talleu les ametlles en bastonets, amb l'ajut d'un ganivet.
A continuació, passats els 20 minuts, afegiu la llet de coco i 40 grams de xarop d'atzavara a l'olla de l'arròs, abaixeu el foc al mínim, torneu a tapar l'olla i deixeu-ho coure 5 minuts més.
Tot seguit, peleu els plàtans, talleu-los per la meitat, unteu-los amb el xarop d'atzavara per les dues cares, espolseu-hi canyella en pols per sobre i poseu-los a coure en una paella calenta durant un parell de minuts per cada cara.
Finalment, poseu els bastonets d'ametlla en una altra paella amb una mica de xarop d'atzavara i deixeu-les caramel·litzar, durant un minutet, com si fossin garrapinyades.
Aquest plat es pot menjar fred o calent. Si voleu servir-lo fred, poseu l'arròs a la nevera, tapat amb film, durant 3 hores.
I ja per acabar, emplateu l'arròs calent en un plat fons, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan. Si el voleu servir fred, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb l'arròs fred, desemmotlleu-lo, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan.