Arròs amb coco i plàtan caramel·litzat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Martina Ferrer (dietista i fisioterapeuta de Molins de rei)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Vegana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 g d'arròs integral de gra curt
  • 300 g d'aigua
  • 100 g de llet de coco
  • 50 g de xarop d'atzavara
  • 2 plàtans
  • 1 branca de canyella
  • canyella en pols
  • Per fer les ametlles:
  • grapat ametlles crues marcona
  • 1 c/s de xarop d'atzavara

PREPARACIÓ

Per començar, poseu l'arròs en una olla amb aigua freda i una branca de canyella i porteu-lo a ebullició. Quan comenci a bullir, tapeu l'olla, abaixeu el foc a la meitat i deixeu-lo coure uns 20 minuts.

Mentrestant, talleu les ametlles en bastonets, amb l'ajut d'un ganivet.

A continuació, passats els 20 minuts, afegiu la llet de coco i 40 grams de xarop d'atzavara a l'olla de l'arròs, abaixeu el foc al mínim, torneu a tapar l'olla i deixeu-ho coure 5 minuts més.

Tot seguit, peleu els plàtans, talleu-los per la meitat, unteu-los amb el xarop d'atzavara per les dues cares, espolseu-hi canyella en pols per sobre i poseu-los a coure en una paella calenta durant un parell de minuts per cada cara.

Finalment, poseu els bastonets d'ametlla en una altra paella amb una mica de xarop d'atzavara i deixeu-les caramel·litzar, durant un minutet, com si fossin garrapinyades.

Aquest plat es pot menjar fred o calent. Si voleu servir-lo fred, poseu l'arròs a la nevera, tapat amb film, durant 3 hores.

I ja per acabar, emplateu l'arròs calent en un plat fons, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan. Si el voleu servir fred, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb l'arròs fred, desemmotlleu-lo, espolseu-hi una mica de canyella per sobre, guarniu-lo amb les ametlles caramel·litzades i acompanyeu-lo amb el plàtan.
Anar al contingut