Arròs amb conill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els arrossos amb verdures i carn poden ser plats complets i equilibratsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
- 1 conill
- 1.150ml brou de porc desgreixat
- 340g arròs Marisma
- 250g carxofes
- 125g mongeta tendra
- 18 minisalsitxes
- 1 grapat de tirabecs
- Cabeça d'alls
- Llorer
- Cibulet
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem una cassola al foc amb oli OVE.
- Partim una cabeça d'alls pel mig i la refreguem per la cassola. Hi afegim una fulla de llorer.
- Salpebrem el conill, que hem tallat a mida mossegada.
- Posem el conill a la cassola i l'enrossim per tots els costats.
- Mentrestant, escalfem 1.150 ml de brou de porc desgreixat.
- Quan el conill està mig enrossit, afegim 18 minisalsitxes a la cassola.
- Preparem les verdures. Tallem 125 g de mongeta tendra neta sense les puntes a mida mossegada. Agafem 250 g de carxofes, les pelem i tallem els cors en 4 o 6 trossos traient-ne el borrissol.
- Quan el conill i les salsitxes estan enrossits,afegim les mongetes i les carxofes a la cassola. Ho aboquem un raig de vi ranci per aixecar sucres i posem el foc alt fins què s'evapori l'alcohol.
- Netegem i traiem el fil lateral d'un grapat de tirabecs i els afegim a la cassola.
- Un cop evaporat l'alcohol, afegim uns brins de safrà a la cassola i 400 g d'arròs Marisma. Perlem l'arròs.
- Hi afegim sal i pebre negre. Remenem i aboquem el brou calent a la cassola. Coem amb la cassola mig tapada i fent xup-xup durant 12 minuts. Anem afegint una mica d'aigua si veiem que l'arròs està quedant massa sec.
- Passats els 12 minuts, tanquem el foc i deixem reposar l'arròs un parell de minuts destapat afegint-hi un raig d'oli OVE. Aprofitem per picar una mica de cibulet.
- Emplatem l'arròs amb conill posant al damunt una mica de cibulet picat.