Arròs amb llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
L'arròs i les llenties són aliments feculents, rics en hidrats de carboni de lenta assimilació, que ens donen energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g de llenties cuites
300 g d'arròs
5 escalunyes
alfàbrega
farigola
1 all
1 cullerada de sumac
2 cebes tendres
vinagre de xerès
oli OVE
sal
PREPARACIÓ
- Rentem l'arròs tres cops.
- Laminem un all i el posem a ballar en un cassó amb una mica d'oli.
- Al mateix cassó enrossim l'arròs amb una mica d'oli, a foc molt viu, durant 2 minuts. Hi afegim aigua i ho salem. Tot seguit ho tornem a posar al foc 13 minuts, però aquest cop al mínim. Finalment, ho deixem reposar, tapat, 5 minuts més.
- Pelem les escalunyes i les tallem a la juliana.
- Enrossim les escalunyes. Quan estiguin rosses hi afegim una mica de vinagre de xerès i una cullerada de sumac. Ho reservem.
- Tallem la ceba tendra, una part de l'alfàbrega i desfullem la farigola.
- Barregem la ceba tendra, l'alfàbrega i la farigola amb les llenties cuites i ho saltem.
- Hi afegim l'arròs, les escalunyes, la resta de l'alfàbrega, la farigola i el sumac.