Arròs amb llet de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1,2 l llet de coco
150 g arròs rodó
60 sucre blanc
1/2 mango
1 canonet d'herba llimona (lemon grass)
Shichimi togarashi (opcional)
PREPARACIÓ
- Aboquem a una olla 1,2 l de llet de coco. Hi tirem 60 g de sucre blanc. Matxuquem amb un ganivet 1 canonet d'herba llimona, l'obrim una mica amb al llarg i l'afegim. Posem l'olla al foc i portem a ebullició.
- Quan estigui a punt d'arrencar el bull, hi tirem 150 g d'arrós rodó. Coem l'arròs a foc baix uns 25 minuts. Durant aquest temps, vigileu i remeneu l'arrós cada 5 minuts. Passats els 25 minuts, apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts.
- Repartim l'arrós cuit en 4 cassoletes i el deixem refredar. Un cop fredes, posem les cassoletes a la nevera.
- Pelem i tallem a daus petits 1/2 mango, o altra fruita que us agradi. Posem els dauets a les cassoletes.
- Posem per sobre Shichimi Togarashi, una barreja d'espècies asiàtica amb sabor picants i cítrics que podeu trobar en botiques especialitzades i en alguns supermercats. Si no en teniu, podeu servir l'arròs amb espècies que us agradin i una mica de ratlladura de llima o sense res.